Rogier Naert is 101 jaar oud en dat werd gevierd in Seniorie Kesterberg

C21

Rogier Naert is 101 jaar oud en dat werd gevierd in Seniorie Kesterberg

Editie_gooik_rogier_101_kesterberg_3__kopie_
Roger met zijn zoon Bert, burgemeester De Wilde schepen Jonas en Annelies. - Foto Marc Colpaert
 
Editie_gooik_rogier_101_kesterberg_4__kopie_
Een geschenkje voor Roger.- Foto Marc Colpaert
 
Editie_gooik_rogier_101_kesterberg_5__kopie_
Tal van medebewoners kwamen meevieren.- Foto Marc Colpaert
 
Rogier Naert  maar iedereen noemt hem Roger, wordt op 5 oktober 101 jaar oud en dat werd al op 4 oktober gevierd in Seniorie Kesterberg in Gooik. Roger is mentaal nog heel goed, maar moest toch wel al enkele zware klappen verwerken in zijn leven. Zo verloor hij zijn vrouw Martha in 2009 en zijn kleinzoon in hetzelfde jaar. Gelukkig wijkt zijn zoon Bert zogoed als niet van zijn zijde. "Hij komt tot drie keer per dag bij mij", zegt Roger ons dankbaar . Als dit geen echte vader-zoon liefde is dan weten wij het ook niet, van harte proficiat aan Roger en een bedankje voor Bert is hier zeker op zijn plaats. 
 
"Wat echt belangrijk is in het leven is familie, de liefde en de wil om door te gaan", begint Roger. Het geheim van zijn lang leven is: "leef dag voor dag, je weet nooit wat er morgen komt." Roger heeft heel veel steun aan zijn zoon Bert die elke dag meerdere keren zelfs, bij zijn vader langs gaat  .  "Ik woon hier niet ver uit de buurt dus ik kan al vlug zelfs te voet even komen kijken of alles wel in orde is", zegt deze toegewijde mantelzorger en zoon ons. De hulp van Bert aan zijn vader is onbetaalbaar.  Zijn vrouw Martha verloor Roger al in 2009 en heeft nog 1 zoon Bert, verder is er niemand meer. 
 
Tijdens de oorlog zat Roger twee jaar in een werkkamp in Duitsland, waar hij kon vluchten. In 2009 verloor Roger zijn vrouw en zijn kleinzoon. Deze zoon van Bert kreeg een tragisch ongeval in de bergen in Zwitserland en viel van een 800 meter hoge klif, een vreselijke gebeurtenis voor de hele familie, voor Roger één van de moeilijkste momenten uit zijn leven.
 
Sinds 2018 is hij in Kesterberg zijn gezondheid kan wel wat beter maar hij klaagt niet. Hij speelt nog domino en kan nog  kruiswoordraadsels  invullen. Zijn gezondheid is voor hem het belangrijkste dat hij rustig kan verder leven zoals hij nu is. Roger kreeg van burgemeester Gunther De Wilde en schepen Jonas De Maeseneer enkele geschenkjes zoals bloemen en een brief van de koning. Van harte gefeliciteerd. 
 
 
 
 
 
 

 

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
04 okt 2024
Marc Colpaert
Marc Colpaert
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciƫle partners, advertenties en vacatures
Marc Colpaert | 29 sep 2024
Marc Colpaert | 27 sep 2024

archief