Twee mannen wilde de school in Strijland bombarderen gelukkig zonder veel erg

C21

Twee mannen wilde de school in Strijland bombarderen gelukkig zonder veel erg

Editie_galmaarden_politie_4__kopie_
De Politie zocht maar vond niets verdacht.- Foto Marc Colpaert
 
Op de middag kwam er een telefonische en zeer onrustwekkende melding binnen  in de school van Strijland. Twee mannen dreigden ermee om de school te bombarderen.
 
Gelukkig was er niet veel volk in de school. “Het was op maandag een pedagogische schooldag en er waren alleen de  leerkrachten en slechts een 20-tal kinderen van de opvang aanwezig. " De secretaresse kreeg een telefoontje binnen. waarin twee mannen dreigden de school te bombarderen De politie werd onmiddellijk verwittigd en alle aanwezigen waaronder de 20 kinderen werden naar de sporthal gebracht", aldus burgemeester Gunther De Wilde. De politie deed de nodige vaststellingen maar vond niets verdacht. De politie onderzoekt van waar de oproep kwam
Alle ouders van de aanwezige kinderen worden telefonisch gecontacteerd met meer informatie.
 
Reactie van den bevoegde schepen Christa Dermez. " Beste ouders van de leerlingen van onze school in Strijland. Wat we vandaag meegemaakt hebben op onze school is gewoon onvoorstelbaar in onze fijne gemeente. Ik kan jullie zeggen dat we ,als bestuur Gooik, alles in het werk gesteld hebben om de veiligheid van uw kinderen te waarborgen.
De school werd na een telefoontje met dreigement volledig onderzocht door speurhonden en veilig verklaard!

Laat ons niet toegeven aan angst die via deze en oneerlijke weg zou gezaaid worden! Een team van geweldige leerkrachten staat morgen klaar om uw kind weer een fijne en veilige schoolomgeving te bieden. Bedankt voor jullie begrip." 

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
07 okt 2024
Marc Colpaert
Marc Colpaert
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciƫle partners, advertenties en vacatures
Marc Colpaert | 29 sep 2024

archief