Gooik is nu ook een Pleegzorggemeente

C21

Gooik is nu ook een Pleegzorggemeente

Gooik_is_pleegzorggemeente
 
Gooik engageerde zich als Pleegzorggemeente en ging een samenwerking aan met de dienst voor Pleegzorg Vlaanderen. Jonas De Maeseneer, schepen van Sociale Zaken, zet zijn schouders mee onder het project: 
"De gemeente maakte de voorbije maanden pleegzorg op een laagdrempelige manier, bekend. Ook in de toekomst worden er nog activiteiten georganiseerd. Zo hopen we nieuwe pleeggezinnen aan te trekken. Want die zijn meer dan nodig. Ze geven de pleegkinderen een (tijdelijke) thuis, waar ze de kans krijgen om zonder zorgen op te groeien.
 
De gemeente uit graag erkenning en dankbaarheid naar alle pleeggezinnen, die zich dag in dag uit inzetten. Daarom worden alle Gooikse pleeggezinnen tijdens de Week van de Pleegzorg uitgenodigd op een informeel bedankingsmoment, waar ze elkaar beter kunnen leren kennen, ervaringen kunnen uitwisselen".
 
Pleegzorggezinnen
 
Christa Dermez, schepen van Jeugd en Gezin: "In Gooik zorgen 8 pleeggezinnen voor 15 pleegkinderen. Dat is al heel wat, maar de nood blijft hoog. Daarom blijft de gemeente inwoners informeren, pleegzorgacties promoten en wervingsacties ondersteunen.  Zo werden er tijdens de zomervakantie op Speelplein ’t Foensjske al tekeningen met krijt gemaakt, voor het project 'Teken voor Pleegzorg'. En ik hoop dat er binnenkort ook nieuwe pleeggezinnen tekenen voor Pleegzorg."
 
 Over pleegzorg
 
Pleegzorg is een gepaste thuisomgeving voor iedereen die (niet) meer thuis kan wonen of zelf geen thuis kan realiseren. Dit kan zowel voor kinderen, jongeren als voor mensen met een beperking. Pleeggezinnen geven hen een nieuwe thuis, waar ze de kans krijgen om te groeien.
 
Vandaag de dag zijn er meer dan 7000 pleeggezinnen in Vlaanderen die kinderen, jongeren en volwassenen met een handicap en/of psychiatrische problematiek een warme thuis geven. Vaak omdat hun ouders voor korte of lange tijd niet voor hen kunnen zorgen. Dat lijkt veel, maar de nood blijft heel groot.
 

  

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
08 okt 2024
Marc Colpaert
Ingezonden foto
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Marc Colpaert | 11 okt 2024
Commerciƫle partners, advertenties en vacatures

archief