HERNE - Sylvieke ontvangt eremedaille

C21

HERNE - Sylvieke ontvangt eremedaille

Dsc01595
 
Dsc01600
 
Bij Sylvieke aan de Edingsesteenweg, 39  te Herne blijft de tapkraan voortaan dicht. Na een 60-jarige loopbaan als cafébazin zet de 95-jarige Sylvie Eeckhout er een punt achter.
 
In 1947 liet het gezin Devroede Eeckhout het oog vallen op een leegstaand café aan de Edingsesteenweg op een boogscheut van de Patriot. Jarenlang werden dorstigen gelaafd en bij gelegenheid ook hongerigen gespijsd. De Export, Geuze, Kriek, Wiels, Ginder-ale en in mindere mate ook de Op-ale maakten door de tijd heen plaats voor Jupiler, Maes, Stella, Carlsberg, Palm en Coca.
 
Het gezin werd uitgebreid met twee dochters Marie-Emilienne en Christiane. Met de hulp van schoonzoon Léon Krikillion - bieruitzetter uit Tollembeek-  en de brouwerij Desmedt uit Opwijk kreeg het café eind jaren ’60 een ware facelift. Café “bij Sylvieke” was tot over een maand de vaste stek en trefplaats voor menig dorpsgenoot.
 
Sinds een paar weken verblijft Sylvie in het rusthuis Sint-Felix. Burgemeester kris Poelaert en een ruime delegatie uit het schepencollege bedachten Sylvie Eeckhout met een bijzondere attentie. Benevens het traditioneel geschenk mocht de pientere Sylvie de “Eremedaille van de Provincie”  in ontvangst nemen voor haar diamanten loopbaan. Met een hapje, een drankje en een uitnodiging voor haar honderdste verjaardag op 31 oktober 2012  werd de viering bezegeld.
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
17 apr 2008
Godelieve Deschuyffeleer
Godelieve Deschuyffeleer
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciƫle partners, advertenties en vacatures
Marc Colpaert | 05 jun 2024

archief