HERNE – Gedichtendag draait dit jaar rond ‘Theater’

C21

HERNE – Gedichtendag draait dit jaar rond ‘Theater’

Gedichtendag_2018
HERNE – Gedichtendag draait dit jaar rond ‘Theater’ - © Deschuyffeleer
 

Op donderdag 25 januari organiseert de cultuurraad, in samenwerking met de bibliotheek Petrus Naghel, de 10de editie van Gedichtendag. Iedereen kan er aan deelnemen. Dit jaar wordt voor de gebruikelijke rode draad doorheen de avond aangesloten op het nationaal thema ‘Theater’. Naar de woorden van de welbekende 17de eeuwse Nederlandse dichter en toneelschrijver Joost van den Vondel immers is ‘de wereld een schouwtoneel, elk speelt zijn rol en krijgt zijn deel’. En ook dichter bij ons luidt het dat ‘life full of drama is’.

Wie alsnog wil deelnemen door het voordragen van een zelfgeschreven gedicht of een gedicht naar keuze rond het vastgelegd thema meldt zich die dag om 19u in de bibliotheek om er zijn of haar lievelingsgedicht voor te stellen. Per persoon wordt evenwel slechts één gedicht toegelaten. Er dient wel vooraf en liefst zo vlug als mogelijk ingeschreven via nelly.wyns@herne.be of 02/397.11.72.
Naar aanleiding van het 10-jarig bestaan van Gedichtendag in Herne stelde een werkgroep met Maurits van Liedekerke ook een bloemlezing samen met zelfgeschreven gedichten door de inwoners. De bundel ‘Poëzie van eigen pen - 10 jaar Gedichtendag in Herne’ wordt dan ook dezelfde avond voorgesteld door Vlaams minister van Cultuur Sven Gatz. Die publicatie van eigen bodem wordt er meteen ook te koop aangeboden. Nadien bestaat de mogelijkheid nog zich de bundel aan te schaffen in het gemeentehuis en in de bibliotheek.  
artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
24 jan 2018
Godelieve Deschuyffeleer
© Deschuyffeleer
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Godelieve Deschuyffeleer | 26 nov 2021
Godelieve Deschuyffeleer | 26 nov 2021
Commerciële partners, advertenties en vacatures

archief