Julie Lamberts uit Herne is de jongste amazone ooit die Nationaal LRV-Kampioene Zwaar wordt

C21

Julie Lamberts uit Herne is de jongste amazone ooit die Nationaal LRV-Kampioene Zwaar wordt

A_julie_paard
Prahtprestatie van Julie. Foto ingezonden H. Tomita
 
De 16-jarige Julie Lamberts (LRV Kester) wint met haar 7-jarige merrie Daytona LV Z (v. Dominator 2000Z) de nationale LRV-titel in de klasse Zwaar. Julie tekende hierbij voor een unicum. Ze is niet alleen de jongste amazone maar haar merrie Daytona is ook het jongste paard, een eigen fokproduct, dat bij hen thuis te Herne opgroeide en daar haar eerste sprongen nam.
 
Te Geel vond afgelopen zondag het Nationaal Kampioenschap van de Landelijke Rijverenigingen (LRV) plaats waar een 900-tal combinaties streden om de felbegeerde titels in de paardensport. Julie Lamberts, lid van LRV Heideruiters Kester en wonende te Herne, won er de hoogste springklasse op een hoogte van 1m30.
 
Deze overwinning is een uitzonderlijk familieverhaal en het resultaat van samen opbouwen naar dit speciale moment. Papa Jan was jaren succesvol met Daytona’s mama Hatchoum LV Z (v. Heartbreaker) en gaf Hatchoum door aan zijn dochter om zo de overgang te kunnen maken van de pony’s naar de paarden. Bij Daytona volgde hetzelfde scenario en begeleidde Jan zijn dochter van de lagere springparcoursen tot het hoogste niveau.
 
Na een knappe zilveren medaille op het Provinciaal LRV-Ruitertornooi te Sint-Pieters-Leeuw werd de jonge combinatie geselecteerd voor het Nationaal Ruitertornooi in de hoogste springklasse Zwaar. Een 50-tal combinaties kwamen er aan de start en slechts 11 combinaties bleven zowel in de eerste als in de tweede omloop foutloos. Gezien Julie de snelste tijd behaalde in de eerste omloop mocht ze als laatste van start in de barrage. Vier combinaties hadden een foutloze en snelle barragerit afgelegd toen Julie de ring betrad. Als 16-jarige wist ze de druk van zich af te duwen, haar focus te behouden en reed ze een springparcours uit de boekjes.
 
Julie Lamberts kan het zelf nog niet goed geloven : “Het was een zeer spannende rit en ik weet dat mijn merrie zeer snel en zeer handig is, maar ook een uitzonderlijk talent is. Deze overwinning verdient zij zo ! Ze heeft me al zoveel mooie momenten gegeven en wanneer ik even twijfelde, gaf ze me steeds het vertrouwen om er voor te blijven vechten. We zijn een heel hecht team. In onze laatste lijn ging het publiek uit zijn dak, wat Dako’tje en mij nog een extra boost gaf. Onwezenlijk om na de laatste hindernis mijn opa en commandant over de omheining te zien springen, iedereen te horen roepen en mijn ouders te zien huilen van geluk. Ik vergeet dit moment nooit meer.”
Met dank aan Marc Van Hoegaerden Commandant, LRV Heideruiters Kester om dit nieuws met ons te delen
 
 
 
 
 

 

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
08 okt 2024
Marc Colpaert
Ingezonden foto
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciƫle partners, advertenties en vacatures
Marc Colpaert | 09 okt 2024

archief