Gemeente geeft inkijk in het Masterplan in het centrum van Herne

C21

Gemeente geeft inkijk in het Masterplan in het centrum van Herne

Editie_herne_school_park_2__kopie_
Heel wat mensen kwamen een kijkje nemen.- foto Marc Colpaert
 
Editie_herne_school_park_3__kopie_
 
Editie_herne_school_park_5__kopie_
De school zal afgebroken worden in de loop van 2025.- Foto Marc Colpaert
 
Editie_herne_school_park_7__kopie_
Het nieuwe masterplan. - Foto Marc Colpaert
 
Wie benieuwd was naar het Masterplan voor de publieke ruimte van het dorpscentrum in Herne, moest op zaterdagnamiddag een kijkje komen nemen ter hoogte van de Edingsesteenweg 9 in Herne. Op tal van grote infoborden kon de bezoeker kennismaken met de plannen die de gemeente Herne heeft om deze Markevalleisite groener en mooier te maken.  
 
 De gemeente Herne werkt aan een volledige visie voor de publieke ruimte van het centrum. De Markevalleisite en het Centrum zullen eerste concrete realisaties vormen, maar daar blijft het niet bij in de toekomst. Om de voorstellen zo goed mogelijk uit te werken, wilde het ontwerpteam graag met de inwoners in dialoog gaan, zodat de verschillende noden en wensen zo goed mogelijk kunnen worden meegenomen in het project. Dus mocht iedereen een kijkje komen nemen ter hoogte van de oude school. Trouwens wie dat wenste mocht ook een kijkje gaan nemen in het oud schoolgebouwtje , waar een kleine expo van oude schoolfoto's tentoon werd gesteld. 
 
 
 
Burgemeester Kris Poelaert gaf meer uitleg. " De gebouwen van de oude school zullen afgebroken zijn tegen dat het bouwverlof in 2025 van start gaat, het is de bedoeling dat het dorpspark rond de school klaar is, in de loop van de eerste maanden van 2026. Hoeveel geld dit project gaat kosten weten we vandaag nog niet, wel hebben wij al 600.000 euro subsidies gekregen voor dit project en zitten er ook nog enkele bouwgronden in het project die we kunnen verkopen voor 1.200.000 euro. Verder gaan we door de staat van het terrein werken met zogenaamde landschapstreden en komt er veel groen".
 
Ondertussen kwamen heel veel mensen een kijkje nemen van hoe het Masterplan in het dorpscentrum er zal uitzien. Er komt heel wat meer groen bij kijken en dat vonden de meeste mensen een goede zaak, vandaag is er bijvoorbeeld in het centrum van Herne niet veel groen te vinden. De bezoekers mochten ook zelf ideeën geven en dat ging van het plaatsen van een kiosk tot vergeet niet om extra bloemen te plaatsen dat fleurt het centrum op.
 
  
 

 

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
27 okt 2024
Marc Colpaert
Marc Colpaert
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Marc Colpaert | 27 okt 2024
Commerciƫle partners, advertenties en vacatures
Marc Colpaert | 09 okt 2024

archief