LENNIK - Waterzuiveringsstation in de Poelstraat

C21

LENNIK - Waterzuiveringsstation in de Poelstraat

Colpaert_lennik_poelstraat_1
 

De inwoners van de Lennikse Poelstraat krijgen binnenkort hun eigen waterzuiveringsinstallatie. Caroline Jonkers, projectleidster bij Aquafin, licht toe: “ De kleinschaligheid van dit station heeft zowel een economische als ecologische reden. De 70 inwoners van deze straat aansluiten op een grotere installatie zou te veel geld kosten en een te grote impact hebben op het milieu. De installatie in de Poelstraat zal ondergronds geplaatst worden. Met deze techniek kunnen we eventuele geur- of geluidshinder voorkomen. De installatie zal bovendien nauwelijks zichtbaar zijn en past dus beter in het landschap.”

De bouw van het zuiveringsstation start in mei 2008 en zal tot december duren. Maar enkel een installatie is natuurlijk niet voldoende, er moet ook afvalwater zijn om te zuiveren. Daarom start Aquafin eind deze maand reeds met rioleringswerken in de Poelstraat. Nu belandt al het afvalwater nog ongezuiverd in de Varenbergbeek.

Caroline Jonkers:”  Met dit rioleringsproject streven we naar een volledige scheiding van afvalwater en regenwater, zodat de zuiveringsinstallatie enkel vuil water te verwerken krijgt. Het regenwater, dat in principe al proper is, kan via een afzonderlijke leiding aansluiten op de gracht die naar de Varenbergbeek afwatert. Het gezuiverde afvalwater zal op datzelfde grachtenstelsel aangesloten worden.”

Tijdens de rioleringswerken zullen ook de nutsleidingen ondergronds gebracht worden en zal er gas aangelegd worden in de straat. Het einde van de werken is voorzien in december 2008, tegelijk met de voltooiing van het zuiveringsstation.

 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
30 mrt 2008
Marc Colpaert
Marc Colpaert
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Marc Sluys | 20 mei 2024
Commerciƫle partners, advertenties en vacatures

archief