LENNIK – Scholen halen zwerfvuil op

C21

LENNIK – Scholen halen zwerfvuil op

Editiepajoit_lennik_vuil_foto_merckx
De leerlingen van wijkschool SGI Eizeringen bij een deel van hun 'buit'. (Foto's Merckx)
 
Editiepajoit_lennik_vuil__2foto_merckx
Gemeentearbeiders haalden de zakken op. (Foto Merckx)
 

Acht Lennikse scholen (500 leerlingen) hebben een ganse voormiddag zwerfvuil opgehaald. Het resultaat mag er wezen. De gemeentediensten moesten meermaals met de vrachtwagen het zwerfvuil dat de kinderen verzamelden gaan ophalen.

Zwerfafval, afval dat door de mensen bewust of onbewust is weggegooid of achtergelaten op plaatsen die daar niet voor bestemd zijn, ergert de burger. Het is niet enkel een milieuprobleem, het is tevens hinderlijk voor de leefomgeving. Blikjes, flesjes, folders, … die rondslingeren op straten, in de bermen,… dragen bij tot verloedering en bepalen mee de leefkwaliteit in onze gemeente.
 
Aan deze leefkwaliteit, waar de gemeente zeer prat op gaat, wordt ook gewerkt door de scholen.
Op initiatief van de gemeente en gedragen door de scholen gelegen op het Lennikse grondgebied vond de vierde grote zwerfvuilactie plaats.
 
Volgende scholen nemen er aan deel: MPI Levenslust, Sint-Godelieve-Instituut, BLO Lentekind, Basisschool De Key, BULO St-Franciscus, Gemeenteschool, MSGO SIGO en Wijkschool SGI Eizeringen
 
Wij spraken met leerlingen van de Wijkschool SGI Eizeringen. Vijftien leerlingen, de leerkracht van het vijfde en zesde leerjaar, een mama en een oma haalden niet minder dan 15 vuilniszakken op, wat meer is dan verleden jaar. Zij raapten veel blikjes, schoenen, deurmatten, een dode kip, pampers en nog meer in.
 
Een gemeentearbeider vertelde ons dat er in één en dezelfde straat niet minder dan 15 lege flessen wodka van hetzelfde merk werden gevonden.
 
 Al het selectief ingezamelde afval werd verzameld aan de sporthal Jo Baetens en gedeponeerd in containers om door de gemeente te worden afgevoerd.
 
De zwerfvuilactie werd gecoördineerd door de dienst Milieu, in samenwerking met de milieu-adviesraad en met de politiezone Pajottenland. De gemeente Lennik zorgde voor de nodige financiële ondersteuning.
 
Het is de bedoeling volgend jaar voor de vijfde keer een zwerfvuilopruimactie te organiseren.
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
05 mrt 2010
Felix Merckx
Felix Merckx
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures

archief