EIZERINGEN - Nacht van de grote dorst lokte internationaal gezelschap

C21

EIZERINGEN - Nacht van de grote dorst lokte internationaal gezelschap

Dsc_2424_2
De bezoekers genoten van de heerlijke authentieke dranken. - foto's Marc Sluys
 
Dsc_2427_2
Dsc_2428_2
Dsc_2423_2
 

De vierde Nacht van de Grote Dorst werd een schot in de roos. De internationale belangstelling was groot. Initiatiefnemer Yves Panneels was heel tevreden met de opkomst. 

Het werd al snel genieten en gezellig proeven van de meer dan 50 bieren die werden geschonken. Het festival iontstond op initiatief van geuzeliefhebbers uit binnen- en buitenland die hun steun wensten te betuigen aan de brouwers van deze uitzonderlijke streekbieren. 

De organisatoren plaatsten twee grote tenten op het kerkplein van Eizeringen. Die tenten liepen heel snel vol. In de herberg “In de Verzekering tegen de Grote Dorst” konden  de festivalbezoekers kennismaken met de ‘Armand’Spirit’, een zeer fijn distillaat gemaakt van 100% oude geuze.

Ook de geuzes van Eylenbosch (Schepdaal) en Moriau (genoemd naar de brouwerij van weleer in Sint-Pieters-Leeuw) stonden op de officiële bierlijst. Voor het eerst kon men ook buitenlandse bieren van spontane gisting proeven: de experimentele koelschipbieren van brouwerij Allagash uit Portland (Maine, USA). Deze bieren stonden naast onze geuze en kriek maar waren niet te vergelijken met de authentieke Pajottenlandse producten. 

De Nacht van de Grote Dorst wordt om de twee jaar georganiseerd. De eerste editie in 2004 trok 800 bezoekers.Ondertussen is de nacht een begrip met honderden nationale en internationale bezoekers.

meer info: www.dorst.be

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
06 mrt 2010
Marc SLuys
Marc Sluys
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciƫle partners, advertenties en vacatures

archief