LENNIK – Sint-Godelieve peddelt doorheen het Pajottenland.

C21

LENNIK – Sint-Godelieve peddelt doorheen het Pajottenland.

Dsc01388
 
Dsc01387
20070619_werklunch_sgi_005
 

Verdeeld in kleine groepen peddelden nagenoeg 220 eerstejaars ASO-leerlingen van het Sint-Godelieve-Instituut uit St-Martens-Lennik in het kader van het Fietsproject doorheen het Pajottenland. Voor deze school staat naast deze fietstocht de ganse week overigens in het teken van de fiets.

Leerlingen op hun niveau verstandig leren omgaan met gevaarlijke verkeerssituaties maakt meer dan ooit deel uit van de opvoedpijlers van het Sint-Godelieve-Instituut. Hierbij streeft de school een totale persoonsvorming van haar leerlingen na. Het Fietsproject sluit hier zeer nauw bij aan.
 
Het Fietsproject is dan ook niet zomaar een project. Het is een geïntegreerd lesgebeuren dat loopt over leseenheden en lesuren heen. Zo staan ook de lessen Nederlands, Frans; wiskunde, ... deze week in het teken van de fiets.
 
De fietsvaardigheden worden bijgebracht in een 5-tal workshops gespreid over de hele week. Het vervoermiddel “de fiets” zo veilig mogelijk gebruiken vormt hierbij het hoofddoel.
 
“Met onze fietsuitstap is het de bedoeling vooral veilig te leren fietsen in groep”, aldus coördinator Piet Van Vaerenbergh. “Bovendien wordt er tijdens deze fietstocht ook stilgestaan bij een paar gevaarlijke situaties voor de zwakke weggebruiker. Zo wordt tijdens de wordshops heel nadrukkelijk het belang van het dragen van de fietshelm beklemtoond en krijgt de term “dodehoek” een meer concrete betekenis”.
 
De fietsweek wordt alleszins in stijl afgesloten op vrijdag 18 april om 14u in de feestzaal van het Instituut. Leerlingen, ouders en leerkrachten blikken dan gezamenlijk terug op de ervaringen van de voorbije week.
 
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
16 apr 2008
Godelieve Deschuyffeleer
Godelieve Deschuyffeleer
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures
Marc Sluys | 14 feb 2024

archief