LENNIK – Nieuwe provinciale voorzitter Boerenbond

C21

LENNIK – Nieuwe provinciale voorzitter Boerenbond

Img_0241
 
Dsc01592
 
Stefaan Van Assche, een witloofteler uit Merchtem is de nieuwe provinciale voorzitter van de Boerenbond. In die functie mocht hij Piet Vanthemsche, overigens ook recent geïnstalleerd als nationaal voorzitter, verwelkomen op het Waterhof in Gaasbeek voor een kennismakingsgesprek. Een ideale gelegenheid om de kenmerken, de knelpunten en de uitdagingen van de Vlaams-Brabantse land- en tuinbedrijven in ogenschouw te nemen.
 
De Boerenbond is de grootste land- en tuinbouworganisatie in Vlaanderen. Om de vijf jaar worden nieuwe bestuursmandaten toegewezen. Zo werd Stefaan Van Assche verkozen tot afgevaardigde voor Vlaams-Brabant in het Hoofdbestuur. Die verkiezing levert hem ook de titel van provinciaal voorzitter op. In die functie vormt hij een cruciale schakel tussen enerzijds het hoogste bestuursorgaan en anderzijds de lokale Kringen en Gilden die de leden op basis van sectoren of op basis van regio’s groeperen. Samen met de overige provinciale voorzitters stippelt hij dan ook mee het beleid van de organisatie uit.
 
Het Waterhof, een typische Pajottenlandse vierkantshoeve in de schaduw van het kasteel van Gaasbeek en op een boogscheut van de grootstad Brussel was het decor voor de ontmoeting. In 1993 startten Koen & Els Van der Meulen–De Troch er op hun melkvee-akkerbouwbedrijf met de verwerking van melk tot allerlei zuivelproducten. Vandaag wordt jaarlijks zo’n 75 000 l mek verbruikt in zuivelproducten zoals kaas, yoghourt, hoeve-ijs, puddings, rijstpap en boter. Dit familiebedrijf, in de rand van Brussel, is een typisch voorbeeld van landbouw in verstedeliikt gebied. Hoeveverkoop, landbouweducatie en verbredingsactiviteiten gaan er hand in hand met een moderne bedrijfsvoering. Nationaal voorzitter Piet Vanthemsche, prees dan ook de bedrijfsleiders voor hun aanpassingsvermogen, het gepast inspelen op de verwachtingen van de maatschappij en hun bijdrage tot de leefkwaliteit van de samenleving.
 
“Vlaams-Brabant telt thans nog 4170 land- en tuinbouwbedrijven en nagenoeg 7430 tewerkgestelde arbeidskrachten zowel familiale als niet-familiale. Kerngebieden zijn het Hageland, Haspengouw, het Pajottenland en Noord-West Brabant”, wist provinciaal secretaris Pol Mees nog mee te delen.
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
16 apr 2008
Godelieve Deschuyffeleer
Godelieve Deschuyffeleer
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures
Marc Sluys | 04 jul 2024
Marc Sluys | 29 jun 2024

archief