LENNIK - Einde werkzaamheden in zicht

C21

LENNIK - Einde werkzaamheden in zicht

Dsc01703
 
Dsc01702
De herinrichtingswerken van de doortocht van het centrum van Lennik zitten in een eindfase. Vrijdag mocht OCMW-voorzitter Etienne Van Vaerenbergh dan ook de gemeentelijke werklieden de eerste parkeerplaatsen in het centrum laten afbakenen met inox-nagels.
 
“De nagels worden aangebracht op de hoeken van iedere parkeerplaats. Het is de bedoeling dat de bestuurders hun voertuig binnen de aangeduide ruimte achterlaten. Zo moeten de in totaal 142 parkeerplaatsen optimaal benut kunnen worden”, aldus milieuambtenaar Karel Van Belle, drijvende kracht achter het opzet.
 
Lennik heeft een duidelijke visie over haar parkeerbeleid. Om de plaatselijke handel en het centrum maximale kansen te geven wordt geopteerd voor een betaalzone in het centrum met een gratis krediet voor de eerste 15 minuten. Rond het eigenlijk centrum komt bovenop een zone voor schijfparkeren. Op termijn plant het gemeentebestuur overigens ook nog bijkomende parkeercapaciteit op loopafstand van het centrum te creëren.
 
Voor het benadrukken van het marktgebeuren heeft het ontwerpbureau bewust gekozen voor weinig groen op de Markt zelf. Op het Maesiusplein daarentegen wordt heel wat groenbeplanting aangebracht om de pleinfunctie duidelijk te accentueren.
 
Willy Van Vaerenbergh, binnen het schepencollege ook bevoegd voor verkeer en mobiliteit, laat zich vrij optimistisch uit over de verdere afwerking van het innoverende project. Midden toekomende week moeten de fonteinen op de Markt water spuiten. Over maximaal drie weken wordt de Kroonstraat terug opengesteld voor het verkeer. En nog voor het bouwverlof moeten alle hinderende werkzaamheden achter de rug zijn.  
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
25 apr 2008
Godelieve Deschuyffeleer
Godelieve Deschuyffeleer
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures
Marc Sluys | 04 jul 2024
Marc Sluys | 29 jun 2024

archief