LENNIK - Smile, je bent in beeld

C21

LENNIK - Smile, je bent in beeld

Editiepajot_lennik_camera_foto_victor_knippenbberg
Foto © Victor Knippenberg
 

Vanaf vrijdag 22 oktober, zal het binnen- en buitenrijden in Lennik geregistreerd worden. De installatie van de zeven camera’s is niet onopgemerkt verlopen omdat de eigenaars niet altijd door de gemeente aangesproken werden, laat staan toestemming gegeven hebben om camera’s op hun eigendom aan te brengen. Verschillende bewakingscamera’s zijn op palen aangebracht.

Zo verschoot de familie Adriaenssens niet een beetje toen ze uit vakantie kwamen en een heuse camera aan hun slaapkamervenster aantroffen. Deze camera was bevestigd aan hun gerenoveerde gevel en dit terwijl het buurhuis aan de gemeente behoort. Weliswaar was de camera op de Frans Devoghellaan gericht en niet naar het gebeuren in de slaapkamer maar de technici die de camera aankoppelden deze week deden dit ook weer zonder de eigenaars te kennen en tonen dat het privacyprobleem dat de huiseigenaars opperen wel degelijk gefundeerd is.
De familie Adriaenssens protesteerde aanvankelijk door een Belgische vlag naast de camera te hangen om zo het vrije zicht toch wat te belemmeren en een dialoog met het schepencollege op gang te brengen. De (provocatieve?) aansluiting deze week, zonder communicatie, heeft echter een volgende stap teweeg gebracht. De camera werd proper afgeplakt zodat de gemeente het voorlopig met zes stuks moet doen in afwachting dat de reglementaire aankondiging voor de bevolking kan voorzien worden.
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
21 okt 2010
Victor Knippenberg
Victor Knippenberg
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures
Roger Swalens | 04 apr 2024

archief