EIZERINGEN - Nieuws vanuit GBS ’t Rakkertje

C21

EIZERINGEN - Nieuws vanuit GBS ’t Rakkertje

Editiepajot_eizeringen_rakkertje_foto_tony_schoukens__1_
Foto's © Tony Schoukens
 
Editiepajot_eizeringen_rakkertje_foto_tony_schoukens
Foto's © Tony Schoukens
 
Editiepajot_eizeringen_rakkertje_foto_tony_schoukens__2_
Foto's © Tony Schoukens
 

De gemeenteschool bovenop de Assesteenweg in Eizeringen heeft er al aantal drukke weken opzitten. Zo was er naast de klassieke bosuitstappen voor het lager en de manege voor de kleuters, recent ook de educatieve uitstap van de 6dejaars naar Diksmuide en het grootouderfeest.

De grootouders van de kleuters werden uitgenodigd op een leuke gezellige voormiddag. Naast een warm onthaal werd er door elke kleuterklas een dansje opgevoerd rond het thema van hun klas, zijnde voor de onthaalklas de kikkers, vervolgens de eendjes en de beren, om af te sluiten met de 3de kleuterklas de lieveheersbeestjes.
Daarna mochten de grootouders even mee in de klas om zo mee te leven in de wereld van de klas en hoe en met wat hun kleinkind zijn dag op de school doorbrengt…
Daarna was er nog tijd voor een gezellige babbel met een tas koffie en een koffiekoek.
Tweemaal per jaar organiseert de Ouderraad in samenspraak met de directie en leerkrachten een infomoment. Verleden week donderdag vond de 1ste van dit schooljaar plaats met als centraal thema ‘Internet & Multimedia opvoeding’
Het CKJ (Centrum voor het Jonge Kind) nam het eerste deel van deze avond voor hun rekening. Zij legden duidelijk de voor- en nadelen van het gebruik van internet en alle bijhorende toepassingen (Sociale netwerken, chat, websites, email,…) en waar en hoe je uw kind kan begeleiden. Al dan niet een filter gebruiken, hoe dit onderwerp bespreekbaar maken met mijn kind, en zoveel meer. Het tweede deel werd verzorgd door de leerkrachten en handelde volledig over het actief ondersteunen van uw kind via het internet. Zij gaven aan de aanwezigen een overzicht van een aantal websites waar de ouders en hun kinderen op eenvoudige wijze zich verder kunnen verdiepen in de materie van een schooljaar. Een paar voorbeelden werden getoond en bewijzen dat je op deze manier uw kind verder kunt vertrouwen maakt met het hele pc-gebeuren en tegelijkertijd een mooie aanvulling op de schoollessen kan betekenen.
Naar goede gewoonte waren de Vriendenkring en de leerkrachten ook weer van de partij op de Lennikse jaarmarkt. Alle leerlingen kregen er een kleine attentie. De vriendenkring verkocht pannenkoeken en jenever. De opbrengst wordt integraal voor de school gebruikt.
Binnenkort is er nog het grote Sinterklaasfeest op 6 december en op vrijdag 17 december vanaf 18.30 is er de grote Kerstmarkt waar iedereen van harte welkom is.
Voor meer informatie: www.rakkertje.be
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
29 nov 2010
Tony Schoukens
Tony Schoukens
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures
Roger Swalens | 04 apr 2024

archief