LENNIK – Irina De Knop wordt nieuwe burgemeester en schepen Eddy Warrand verliest zijn bevoegdheden

C21

LENNIK – Irina De Knop wordt nieuwe burgemeester en schepen Eddy Warrand verliest zijn bevoegdheden

Irina_de_knop_p200
Irina De Knop (ep)

De LVB-fractie en het Open VLD bestuur van de afdeling Lennik zijn samengekomen en er werden unaniem volgende beslissingen getroffen:

- Irina De Knop wordt voorgedragen als burgemeester. Van zodra de minister van binnenlandse aangelegenheden het ontslag van huidig burgemeester Willy De Waele heeft aanvaard neemt zij haar nieuwe functie op. De LVB-fractie stelt begin maart 2011 voorop.
- Willy De Waele blijft gemeenteraadslid en ook voorzitter van de gemeenteraad. Op deze manier wil de fractie en het bestuur van Open VLD Lennik haar waardering uitdrukken voor zijn jarenlange inzet en deskundige ervaring.
- Filip Van Ginderdeuren wordt voorgedragen als schepen in opvolging van huidig schepen Irina De Knop van zodra Irina is aangesteld als burgemeester.
- Kelly Van Vlaenderen wordt fractieleider in de gemeenteraad.
- DE LVB-fractie en het Open VLD bestuur zetten met onmiddellijke ingang een punt achter de samenwerking met Eddy Warrand. Daarom zal de fractie aan het Schepencollege voorstellen om zijn bevoegdheden als schepen te ontnemen.
De beslissing om de bevoegdheden van de heer Warrand te ontnemen werd niet over één nacht ijs genomen, maar de recente ontwikkelingen, waarbij de heer Warrand de eigen burgemeester en fractie onophoudelijk in diskrediet brachten, maakten deze beslissing onafwendbaar. Niet alleen nam hij tot drie keer toe plaats in het publiek tijdens de gemeenteraad, maar bovendien voerde hij het debat over een aantal beleidsdomeinen in de media, terwijl die duidelijk in de schoot van het College dienden gevoerd te worden.
Tot slot wenst de LVB –fractie en het bestuur van Open VLD Lennik sterk te benadrukken dat zij bijzonder opgetogen is over het beleid dat Willy de Waele de voorbije jaren heeft gevoerd, samen met de liberale ploeg.
Irina De Knop engageert zich om in diezelfde geest verder te bouwen aan de toekomst in Lennik en om met dezelfde inzet en liefde voor Lennik ter beschikking te staan van alle inwoners in Lennik.
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
01 dec 2010
Gerrit Achterland
ep
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures
Roger Swalens | 04 apr 2024

archief