LENNIK - IBO Het Wonderhuis - Preventieve maatregelen en de Sint op bezoek

C21

LENNIK - IBO Het Wonderhuis - Preventieve maatregelen en de Sint op bezoek

Editiepajot_eizeringen_het_wonderhuis_foto_tony_schoukens
Foto's © Tony Schoukens
 
Editiepajot_eizeringen_het_wonderhuis_foto_tony_schoukens__1_
Foto's © Tony Schoukens
 
Editiepajot_eizeringen_het_wonderhuis_foto_tony_schoukens__2_
Foto's © Tony Schoukens
 

IBO “Het wonderhuis” zorgt voor de nodige preventiemaatregelen.

Woensdagmiddag vond, in aanwezigheid van het OCMW- en gemeentebestuur en de kinderen, de inhuldiging plaats van de noodzakelijke aanpassingwerken ten gevolge van de nieuwe brandweerwetgeving en het preventieplan.

Als extra preventie in het kader van de toegangsveiligheid werd een nieuwe voordeur en een hellend vlak aan de ingang geplaatst. Niemand kan het Wonderhuis nog betreden zonder eerst aan te bellen. Enkel de aanwezige personeelsleden kunnen de deur openen. Een noodsleutel, op voldoende hoogte voor de kinderen, is wel voorzien voor noodgevallen.
De huidige investering bedraagt ongeveer 7 000 €, exclusief de werkuren van het gemeentepersoneel die de uitvoering voor hun rekening nam.
De vorige jaren werd er reeds geïnvesteerd in een brandcentrale en in brandvertragende binnendeuren. Voor 2011 werd er budget voorzien voor de afwerking van de nieuwe vluchtuitgang voor de tweede verdieping.
IBO ‘Het Wonderhuis”, erkend door Kind & Gezin als buitenschoolse kinderopvang, heeft momenteel een capaciteit van 46 kindplaatsen en 6 crisisplaatsen.
Het Wonderhuis werd 2 jaar terug nog uitgebreid, ondermeer door de inname van de lokalen die vroeger voor de opvang van de asielzoekers dienden. Zo kan Het wonderhuis nu gebruik maken van het volledige gebouw. Op het gelijkvloers is er naast de administratie en de keukenruimte de speel- en werkruimte van de kleuters. Op het eerste verdiep is er ruimte voor de tieners en voor de leerlingen uit het lager onderwijs. De zolderverdieping beschikt voer 2 grote polyvalente ruimten Elke ruimte is aangepast aan de leeftijdsgroep. Achter de woning beschikken zij over een mooi aangelegde speeltuin.
Na de officiële inhuldiging zongen alle aanwezigen samen een Sinterklaaslied en toen kwam plots Sinterklaas met zijn 2 zwarte pieten de straat over. Hij verwelkomde alle kinderen en boven in de zaal mochten ze één per één bij de Sint gaan. Alle kindjes waren benieuwd naar wat de Sint over hen in zijn groot boek had genoteerd.
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
02 dec 2010
Tony Schoukens
Tony Schoukens
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures
Roger Swalens | 04 apr 2024

archief