LENNIK - Eizeringse herberg wint RateBeer Gold Award 2011

C21

LENNIK - Eizeringse herberg wint RateBeer Gold Award 2011

Logo_taal

Ook restaurant De Heeren van Liedekercke uit Denderleeuw in de prijzen
RateBeer.com, één van de belangrijkste websites in de internationale bierwereld, maakte de resultaten van de RateBeer Awards 2011 bekend. Café ‘In de verzekering tegen de dorst’ (Eizeringen – Lennik) rijfde een Golden Award binnen.

Het Antwerpse café Kulminator, bekend om zijn biermenu met meer dan 600 bieren, werd uitgeroepen tot beste café ter wereld. Ook In de Verzekering tegen de Grote Dorst, de Eizeringse herberg die alleen open is op zondag van 10 tot 13u30, viel in de prijzen en rijfde een Gold Award binnen.
 
Westvleteren 12 moest in de categorie 'beste bieren van de wereld' een Imperial Stout uit Zweden laten voorafgaan. Ebenezer Kezar'suit Lovell, Maine (VS) werd voor de vierde opeenvolgende keer verkozen tot 's werelds beste bierrestaurant en ‘top beer destination in the world’.
 
Restaurant De Heeren van Liedekercke uit Denderleeuw moest opnieuw genoegen nemen met een uitstekende tweede plaats maar kreeg ook een Gold Award 2011.
 
De top 3 van de categorie 'beste bier ter wereld' wordt gevormd door Närke Kaggen Stormaktsporter (Närke Kulturbryggeri, Zweden), Westvleteren 12 (brouwerij van de trappistenabdij van Westvleteren)
en Pliny the Younger (Russian River Brewery, Californië, VS).
 
Vijf Belgische cafés in top 20
In de categorie 'beste café' staat de Kulminator uit Antwerpen op de eerste plaats. Nog drie andere Belgische cafés (Chez Moeder Lambic uit Brussel (10), In de Verzekering tegen de Grote Dorst uit
Eizeringen-Lennik (16) en Brugs Beertje uit Brugge (20)) bereikten de top 20. Alle vijf kregen ze van de jury een prestigieuze 'Ratebeer Gold Award 2011'.
Ebenezer Kezar's uit Lovell, Maine (VS) werd opnieuw uitgeroepen tot ‘beste bierrestaurant terwereld’ en ‘top beer destination in the world’. Het Denderleeuws restaurant 'De Heeren van
Liedekercke', dat wordt uitgebaat door de broers Joost en Tom De Four, werd tweede en Brasserie 4:20 uit Rome derde.
 
Sinds 2002 worden de RateBeer Awards jaarlijks uitgereikt. Er zijn 5 hoofdcategorieën: beste bier, beste café, beste bierrestaurant, beste brewpub, beste te bezoeken brouwerij en beste bierverkoper.
Deze prijzen worden algemeen beschouwd als één van de belangrijkste prijzen in de bierwereld. De quoteringen worden gegeven door een wereldwijd netwerk van bierfanaten.
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
29 jan 2011
Felix Merckx
ep
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciƫle partners, advertenties en vacatures
Roger Swalens | 04 apr 2024

archief