Brandweer LENNIK vervangt kleine materieelwagen

C21

Brandweer LENNIK vervangt kleine materieelwagen

Editiepajot_ninove_busje_01_tom_vierendeels
Luitenant Van Laethem bij het busje. - Foto © Tom Vierendeels
 

Het Lennikse korps heeft sinds enkele dagen een nieuw voertuig. Het gaat om een Fiat Ducato. De wagen kan dienen voor het vervoer van personen, materiaal en kan ook de pompen op aanhangwagen trekken. Kostenplaatje bedraagt 22.000 euro maar het is een nodige investering.

"We weten al enkele maanden dat we voertuigen tekort komen binnen het korps", zegt brandweerluitenant Danny Van Laethem. "Zeker met de overstromingen in november konden we vast stellen dat vooral het ontbreken van voertuigen die onze pompen op aanhangwagen kunnen trekken ontbreken. Ook zandzakjes vervoeren ging wat moeizamer."

Het hoofddoel is het vervoeren van personen. "Wekelijks gaan er manschappen naar de brandweerschool. Voordien moesten ze zich verplaatsen met eigen voertuigen of de kleinere dienstwagen. Nu kunnen we in één keer veertien personeelslieden vervoeren. Daarom hebben we bewust geen bestelwagen genomen. Als we de zetels neerleggen kunnen we wel een pak materiaal vervoeren."
 
De functie van het nieuwe voertuig behoorde toe aan de kleine materieelwagen. Die werd echter enkele jaren terug omgebouwd tot signalisatiewagen. De vorige was immers afgeschreven.
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
20 mrt 2011
Tom Vierendeels
Tom Vierendeels
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures

archief