LENNIK organiseert terrorismebestrijding

C21

LENNIK organiseert terrorismebestrijding

Eddy_warrand_p200
Schepen van Militie Eddy Warrand (ep)

Nieuwe schepen van Militie Eddy Warrand overweegt patrouilles in graanvelden. In Lennik werden vorige week de bevoegdheden binnen het college van burgemeester en schepenen herschikt. De herschikking had tot doel de bevoegdheden van schepen Eddy Warrand over te hevelen naar zijn collega's. Warrand zelf, die eind vorig jaar in onmin raakte met de lokale Open VLD, werd "gepromoveerd" tot schepen van Militie.

Eddy Warrand heeft zijn nieuwe opdracht officieel aanvaard en is ook zinnens ze nauw ter harte te nemen. Zo zal hij eerstdaags contact opnemen met Defensieminister Pieter De Crem, teneinde na te gaan in hoeverre de Lennikse militielogistiek kan bijdragen tot het werk van onze jongens in Afghanistan.
In het licht van een mogelijke terrorismedreiging na de dood van Osama Bin Laden wil de nieuwe schepen van Militie ook de waakzaamheid in de gemeente verscherpen. Meer bepaald zullen de boeren aangemaand worden om in de maanden juni en juli extra-oplettend te zijn en verdachte bewegingen in de graanvelden onverwijld te signaleren.
"Het is niet uitgesloten dat terroristen zich in de bewuste periode in het hoge graan schuil houden. In het belang van de bevolking heb ik als Militieschepen de plicht om elk risico op dat vlak te vermijden," aldus een strijdlustige Eddy Warrand.
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
10 mei 2011
Gerrit Achterland
ep
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciƫle partners, advertenties en vacatures
Roger Swalens | 04 apr 2024

archief