Leerkracht SIGO! LENNIK naar Space Academy US

C21

Leerkracht SIGO! LENNIK naar Space Academy US

Mieke_devriendt_p200
Mieke Devriendt (ep)

Woensdag ochtend vertrok Mieke Devriendt, leerkracht wetenschappen en LO van SIGO! Lennik, naar Huntsville Alabama om deel te nemen aan een vijfdaagse opleiding in het Space & Rocketcentre van de NASA.

Op het programma staan o.a. gesimuleerde spaceshuttle missies, een helikopter rescue-operatie, het ervaren van zero-gravity, interactieve workshops, … Zij werd voor dit project als enige Belgische geselecteerd samen met nog 15 andere kandidaten uit alle hoeken van de wereld. Het doel van het project is wetenschappen en wiskunde bij jongeren te stimuleren en jongeren te laten ervaren dat wetenschappen boeiend zijn. Uiteraard zullen de ervaringen gebruikt worden in de lessen en in projecten volgende schooljaren.
“Er bruist wel degelijk iets in SIGO! Lennik”, aldus directeur Fanny De Troyer. “De leerkracht Frans, Martine Uytborck werd ook geselecteerd om deel te nemen aan een taalstage voor leerkrachten in Vichy. Nieuwe initiatieven worden heel erg ondersteund en ons team bestaat uit enorm dynamische en gedreven mensen. Wij proberen er alles aan te doen om onze lessen boeiend en interessant te maken voor onze leerlingen en hen optimaal voor te bereiden op de toekomst”.
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
23 jun 2011
Gerrit Achterland
ep
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciƫle partners, advertenties en vacatures
Roger Swalens | 04 apr 2024

archief