LENNIKse Brandweer gaat in tegenaanval

C21

LENNIKse Brandweer gaat in tegenaanval

Editiepajot_lennik_brandweer_1_foto_belaen
Foto's Stijn Belaen
 
Editiepajot_lennik_brandweer_2_foto_belaen
Foto © Stijn Belaen
 

De brandweer van Lennik protesteerde maandagavond fel bij aanvang van de gemeenteraad. Ze stonden aan de ingang van het gemeente huis en staken Bengaals vuur aan. Ze gooiden voetzoekers voor zich uit en lieten van zich horen met sirene en getoeter. De reden van hun protest was de aangekondigde besparingen bij de brandweer. Ze wouden hun stem laten horen bij de aanvang van de gemeenteraad zodat deze zich misschien nog zou bedenken.

Het gemeentebestuur voorziet een besparing van 21% in het budget van de Lennikse brandweer. Volgens de brandweer zal deze besparing gevolgen hebben voor de efficiëntie en de veiligheid van de brandweermannen. Ook de opleidingen zullen hieronder lijden. Het budget voor opleiding zou volgens hun teruggeschroefd worden waardoor de kwaliteit van de geleverde diensten niet altijd optimaal zou zijn.
 
Het grootste slachtoffer van de besparing zou de vrijwilliger zijn. Binnen de Lennikse brandweer is steeds een speciale rol weggelegd voor de vrijwilliger. Door de besparingen zouden de wachtdiensten van de vrijwilligers worden beperkt tot ’s nachts, ’s weekends en tijdens de feestdagen. Volgens de actievoerder zal de motivatie hierdoor dalen bij vrijwilligers.
 
De besparingen worden door het gemeentebestuur bevestigd maar ze willen wel benadrukken dat de gevolgen niet zo verregaand zijn dan de actievoerders laten uitschijnen. Zij willen de gevolgen niet bevestigen. “Enkel wat de wachtdiensten betreft klopt wat de brandweermannen zeggen,” bevestigt burgemeester Irina De Knop. Oud – burgemeester Willy Dewaele benadrukt dat de inwoners van de gemeenten Roosdaal en Gooik niet genoeg betalen voor de Lennikse brandweer. De brandweer van Lennik bedient immers ook deze twee steden. “Ze vergissen zich van deur,” wilde hij de actievoerders nog melden.
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
20 dec 2011
Stijn Belaen
Stijn Belaen
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures

archief