LENNIKS N-VA-kamerlid: Koppige houding minister Turtelboom is ramp voor Vlamingen in BHV

C21

LENNIKS N-VA-kamerlid: Koppige houding minister Turtelboom is ramp voor Vlamingen in BHV

Kristien_van_vaerenbergh_2012_p200
Kristien Van Vaerenbergh (ep)

“De koppigheid van deze minister is een ramp voor de Vlamingen in BHV.” vindt Lenniks N-VA-kamerlid Kristien Van Vaerenbergh. “Zij zullen geconfronteerd worden met een fikse gerechtelijke achterstand.” Minister van justitie Turtelboom houdt immers vol. Ze wil de splitsing van het gerechtelijk arrondissement BHV doorvoeren op basis van de cijfers die zijn afgesproken tijdens de regeringsonderhandelingen. Nochtans is iedereen het erover eens dat deze cijfers fout zijn.

Dat de cijfers fout zijn blijkt uit de jaarverslagen van de rechtbanken en een perscommuniqué van Gaby Van den Bossche, voorzitster van de Brusselse arbeidsrechtbank. Zelfs de vorige minister van justitie Stefaan De Clerck gaf in het parlement toe dat de cijfers fout en nadelig voor de Vlamingen waren.
Op basis van de reële cijfers zouden de Vlamingen recht hebben op 15% meer. Kristien Van Vaerenbergh snapt niet dat minister Turtelboom ondanks alles haar beleid wenst af te stemmen op foute cijfers. “De Vlamingen uit BHV zullen het slachtoffer zijn van deze koppige minister. Door te weinig middelen te voorzien zullen de Nederlandstalige rechtbanken met achterstand kampen waardoor de Vlaamse rechtszoekende tergend lang op hun proces zullen moeten wachten. Nochtans is het wegwerken van de achterstand één van de prioriteiten van de minister. De correcte verdeling van de middelen dient te gebeuren op basis van een werklastmeting maar minister Turtelboom verklaarde vorige week in De Tijd dat deze werklastmeting er niet komt binnen de huidige legislatuur. Van Vaerenbergh concludeert: “De minister wil niet wachten en snel BHV splitsen vasthoudend aan foute, voor de Vlamingen nadelige, cijfers die onherroepelijk zullen worden gebetonneerd in de grondwet. Vreemd is dat de CD&V, die in deze regio heel wat burgemeesters heeft, stilzwijgend akkoord gaat met deze achteruitgang.”
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
12 jan 2012
Gerrit Achterland
ep
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciƫle partners, advertenties en vacatures
Roger Swalens | 04 apr 2024

archief