Woonwinkel Pajottenland is nu te vinden in LENNIK

C21

Woonwinkel Pajottenland is nu te vinden in LENNIK

Editiepajot_lennik_woonwinkel_1_foto_merckx
Foto © Felix Merckx
 

De permanente locatie van Woonwinkel Pajottenland is nu te vinden in de Schepenbank, Algoetstraat 31 in Lennik. De afgelopen jaren was de Woonwinkel gehuisvest in het Baljuwhuis te Galmaarden, waar alle inwoners van het Pajottenland terecht konden voor algemene en specifieke vragen over wonen.

De verhuis kwam er omdat het te krap was geworden in het Baljuwhuis in Galmaarden. In Lennik was men meteen gewonnen om de woonwinkel onderdak te bieden op de eerste verdieping in de Schepenbank te Lennik. (A. Algoetstraat 31 te 1750 Sint-Kwintens-Lennik). Een pluspunt is ook dat Lennik beter bereikbaar is door het openbaar vervoer.
 
De deelnemende gemeenten aan "Woonwinkel Pajottenland" zijn Bever, Galmaarden, Gooik, Herne, Pepingen en Lennik.
 
Voorzitter van het beheerscomité van Woonwinkel Pajottenland is André De Roubaix, burgemeester van Pepingen. Hij gaf een toelichting bij de werking van de woonwinkel.
 
De werking van Woonwinkel kan men zien in 2 luiken. Een 1ste luik is de dienstverlening naar de bevolking toe.  De dienstverlening vertaalt zich in enerzijds sociaal advies.
Sociaal advies betreft vooral uitleg over premies en subsidies en hulp bij de aanvragen. De premies kunnen op Federaal, Vlaams, Provinciaal of gemeentelijk niveau worden aangeboden. Ook met allerhande vragen over de huurwetgeving en vragen aangaande energiebesparende maatregelen kan men bij de sociaal adviseur Veerle Lekime terecht.
 
Anderzijds biedt Woonwinkel Pajottenland ook een gedegen technisch advies aan.
Hiervoor schakelt men een technisch adviseur in. Guido Bockstal heeft jaren ervaring in de bouw en leent zijn kennis nu uit aan de Pajotse bevolking. Ze kunnen terecht voor allerlei technische vragen en advies. Door middel van gratis sociaal én technisch advies wil Woonwinkel Pajottenland een exclusieve meerwaarde bieden aan de bevolking
 
Een 2de luik is het beleidsondersteunde luik.
De gemeenten worden hoe langer hoe meer belast door hogere overheden met extra taken. Ook inzake woonbeleid worden steeds meer taken doorgesluisd naar het gemeentelijk niveau. Koen Vereeken staat in voor deze beleidsondersteunende rol.
 
Voorzitter De Roubaix: “Zo wordt er voor elke gemeente een woonbeleidsplan opgemaakt. Dit vertaalt de visie van de gemeente inzake woonbeleid en de acties die de komende jaren zullen worden ondernomen.  De verplichtingen die worden opgelegd door het Grond-en Pandendecreet worden grotendeels ter harte genomen. Koen wordt hierbij ondersteund door Erik Moens, die ook de coördinatie van de Woonwinkel op zich neemt”
 
Deze Woonwinkel Pajottenland wordt gesubsidieerd door Vlaanderen, de provincie Vlaams-Brabant en de deelnemende gemeenten  3W-Plus, onder leiding van Erwin Cuyx, geeft deze samenwerking vorm. 3W-Plus heeft als doel een positieve meerwaarde te leveren tot de ontwikkeling van de regio Halle-Vilvoorde op het gebied van wonen, werken, en welzijn.
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
13 jan 2012
Felix Merckx
Felix Merckx
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures
Roger Swalens | 04 apr 2024

archief