LENNIK / REGIO - Oude wijn in nieuwe zakken, maar geen fundamentele oplossing voor scholen in Rand

C21

LENNIK / REGIO - Oude wijn in nieuwe zakken, maar geen fundamentele oplossing voor scholen in Rand

Irina_de_knop_nieuw_nieuw_p200
Irina De Knop (ep)

De scholen in de Rand kreunen onder de grote aanwezigheid en de toestroom van anderstalige leerlingen. Capaciteitsproblemen steken de kop op. Scholen moeten zelfs leerlingen weigeren. Het ondersteuningsbeleid, met aanvullende lesuren en begeleiding, is ontoereikend. Irina De Knop, Burgemeester in Lennik en Vlaams Volksvertegenwoordiger (Open Vld): "De minister heeft oude wijn in nieuwe zakken gegoten en biedt geen fundamentele oplossing voor de scholen in onze regio."

De noodkreet van de scholen wordt steeds luider en weerklinkt in heel Halle-Vilvoorde. Uit cijfers die Irina De Knop opvroeg bij Vlaamse minister van Onderwijs blijkt dat het percentage anderstalige leerlingen in de basisscholen in Vlaams-Brabant de afgelopen twee jaar, met meer dan 3 procent is gestegen. Eén op de drie basisscholen, met meer dan 45% niet-Nederlandstalige leerlingen, heeft dit schooljaar al kinderen moeten weigeren.
Voor Irina De Knop is de maat vol. Ze pleit voor een structurele aanpak, op maat van de scholen in heel Halle-Vilvoorde, met (1) extra plaatsen voor leerlingen in Brussel en de Rand, (2) het garanderen van plaats voor Nederlandstalige leerlingen in elke school in de Rand (3) intensieve taalbegeleiding voor anderstaligen.
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
13 jan 2012
Gerrit Achterland
ep
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciƫle partners, advertenties en vacatures
Roger Swalens | 04 apr 2024

archief