De Brabander voor LENNIK steunt 20 jaar Prins

C21

De Brabander voor LENNIK steunt 20 jaar Prins

Editiepajot_lennik_de_brabander_voor_lennik_steunt_20_jaar_prins_foto_gerrit_achterland
Foto's © Gerrit Achterland
 
Editiepajot_lennik_de_brabander_voor_lennik_steunt_20_jaar_prins_foto_gerrit_achterland__1_
Foto's © Gerrit Achterland
 

Toelichting van Etienne Van Vaerenbergh met overhandiging van een cheque van 4.881,99 euro aan het 20 jaar Prinscomité:

“Ongeveer 22 jaar geleden werd de vzw De Brabander voor Lennik opgericht met als doel de realisatie van een bronzen standbeeld van het Brabants trekpaard in Lennik en dit naar een idee van wijlen VU-volksvertegenwoordiger Daan Vervaet, die dit levend erfgoed wenste vereeuwigd te zien.
Twee jaar later, na vele vergaderingen en een uitputtende zoektocht naar sponsors, werd het standbeeld van "Prins" plechtig ingehuldigd in aanwezigheid van duizenden mensen.
Het ontwerp en de realisatie van het bronzen beeld werd toevertrouwd aan kunstenaar Koenraad Tinel. De realisatie van het grootste brons dat in de 20-ste en 21-ste eeuw werd gegoten kostte destijds 13000000 Belgische frank of omgerekend € 322 261.58
Als toenmalig burgemeester en voorzitter van de vzw De Brabander voor Lennik werd ook overeengekomen om om de 10 jaar een herdenkingsstoet te organiseren.
Tien jaar geleden vond de herdenking van de realisatie van dit bronzen standbeeld van "Prins" dan ook opnieuw onder ruime belangstelling plaats.
Het toenmalige herdenkingscomité had na de organisatie van de stoet zo zuinig gewerkt dat zij op heden het saldo van de toen verzamelde gelden €4881.99 kunnen overdragen aan het nieuwe comité.
De herdenkingsstoet wordt op 9 september georganiseerd. Het dient tevens te worden vermeld dat vele comitéleden van 10 en 20 jaar geleden ook actief meewerken in het huidige "Prins"-comité”.
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
20 jan 2012
Gerrit Achterland
Gerrit Achterland
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures
Roger Swalens | 04 apr 2024

archief