LENNIK / DENDERLEEUW – Het beste biercafé en het beste bierrestaurant

C21

LENNIK / DENDERLEEUW – Het beste biercafé en het beste bierrestaurant

Editiepajot_eizeringen_in_de_verzekering_tegen_de_grote_dorst_foto_gerrit_achterland
Yves en Kurt Panneels van het biercafé "In de Verzekering tegen de Grote Dorst" uit Eizeringen. - Foto © Gerrit Achterland
 

Gisteren publiceerde RateBeer.com, één van de belangrijkste websites in de internationale bierwereld, de resultaten van de RateBeer Awards 2012. In de categorie 'beste biercafé' staan vijf Belgische cafés: Kulminator (Antwerpen), Chez Moeder Lambic Fontainas en Chez Moeder Lambic Saint-Gilles (Brussel), Brugs Beertje (Brugge) en In de Verzekering tegen de Grote Dorst uit het Vlaams-Brabantse dorpje Eizeringen. Alle vijf kregen ze van de jury een prestigieuze 'Ratebeer Gold Medal 2012'.

Ebenezer Kezar's uit Lovell, (Maine, VS) werd opnieuw uitgeroepen tot beste bierrestaurant ter wereld. In de top-50 staan vier Belgische restaurants: De Heeren van Liedekercke (Denderleeuw), De Bistronoom (Oostende) en Nüetnigenough en Bier Circus (Brussel).
Sinds 2002 worden de RateBeer Awards jaarlijks uitgereikt. Er zijn zes hoofdcategorieën: beste bier, beste café, beste bierrestaurant, beste brewpub, beste te bezoeken brouwerij en beste bierverkoper. Deze prijzen worden algemeen beschouwd als één van de belangrijkste prijzen in de bierwereld. De quoteringen worden gegeven door een wereldwijd netwerk van bierfanaten. Ratebeer registreerde ca. 3,5 miljoen kwaliteitsbeschrijvingen. In totaal werden meer dan 140.000 bieren van ruim 12.000 brouwers beoordeeld.
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
27 jan 2012
Gerrit Achterland
Gerrit Achterland
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures
Roger Swalens | 04 apr 2024

archief