LENNIK - Groot nieuwjaarsfeest onafhankelijke Pajotse welzijnsorganisaties

C21

LENNIK - Groot nieuwjaarsfeest onafhankelijke Pajotse welzijnsorganisaties

Editiepajot_lennik_groot_nieuwjaarsfeest_onafhankelijke_pajotse_welzijnsorganisaties_foto_gerrit_achterland__2_
Foto's © Gerrit Achterland
 
Editiepajot_lennik_groot_nieuwjaarsfeest_onafhankelijke_pajotse_welzijnsorganisaties_foto_gerrit_achterland
Foto's © Gerrit Achterland
 
Editiepajot_lennik_groot_nieuwjaarsfeest_onafhankelijke_pajotse_welzijnsorganisaties_foto_gerrit_achterland__1_
Foto's © Gerrit Achterland
 

In de feestzaal van de Lennikse sporthal werd een groot nieuwjaarsfeest georganiseerd met als genodigden bijna driehonderd personeelsleden en vrijwilligers, onafhankelijke socio-culturele organisaties, allemaal opgericht onder de impuls van Etienne Van Vaerenbergh. Samen vormen ze een van de grootste werkgevers van Lennik.

Etienne Van Vaerenbergh wilde 20 à 30 jaar geleden iets doen aan het schrijnende tekort aan welzijnsdiensten in het Pajottenland en Halle-Vilvoorde, als streek vaak stiefmoederlijk behandeld door de nationale en provinciale hoofdsteden.
Daarom richtte hij, vanuit de moedervereniging Vlaamse Kring Lennik vzw, regionale pluralistische diensten op voor thuiszorg, maatschappelijk welzijnswerk, kinderopvang-voorzieningen (dienst voor onthaalouders) PAVOK, met o.a. het consultatiebureau (de "Weeg"). Maar ook vakantie-activiteiten voor kinderen, cultuuractiviteiten, en daarnaast vorming en beroepsopleiding voor enkele van de genoemde welzijnssectoren. Sommige organisaties hebben zelfs een nationale werking.
Het Pajottenlands Centrum voor Gezins- en Bejaardenhulp is de grootste vereniging: ze telt zo'n 130 personeelsleden, vooral thuisverzorgenden en poetshulpen.
Namens de raad van bestuur bracht ondervoorzitster Kristien Van Vaerenbergh een toast uit op het nieuwe jaar en op de goede werking.
Het feest bracht veel mensen samen, tot zelfs op de dansvloer. Want sociaal zijn, daaraan ontbreekt het in deze sector natuurlijk niet.
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
31 jan 2012
Gerrit Achterland
Gerrit Achterland
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures
Roger Swalens | 04 apr 2024

archief