OCMW LENNIK wil moeilijk begeleide personen aan job helpen

C21

OCMW LENNIK wil moeilijk begeleide personen aan job helpen

Ocmw_lennik_2012_p200
Repro EP

Het OCMW van Lennik heeft in samenwerking met het gemeentebestuur van Lennik initiatieven genomen in verband met de tewerkstellings- en arbeidstrajectbegeleiding. Uit de analyse terzake blijkt dat beperkte mogelijkheden aanwezig zijn om moeilijk begeleide personen toch tot een reguliere job te begeleiden.

In 2012 heeft het OCMW van Lennik 2 contingenten aangevraagd bij POD Maatschappelijke Integratie voor tewerkstelling bij een nsociaal economie initiatief. Personen die het leefloon of equivalent leefloon ontvangen en voldoen aan alle voorwaarden, kunnen tewerkgesteld worden. De trajectbegeleider van het OCMW zorgt voor een intensieve begeleiding gedurende de tewerkstelling. Deze tewerkstelling is mogelijk in sociaal-economie initiatieven zoals Econet, Groep Intro, Strijkwinkel te Gooik of andere organisaties.
 
De arbeidstrajectbegeleider, Valerie Opligtenberg van het OCMW van Lennik, heeft een stappenplan gemaakt voor nieuwe aanwerving. Ze heeft eveneens een startersmap ontwikkeld, met alle nodige informatie voor de nieuwe werknemer (gegevens van werkgever, OCMW, ziekte en verlofregeling…) Tijdens de tewerkstelling kan de werknemer steeds met vragen terecht bij de arbeidstrajectbegeleider van het OCMW. Er is op regelmatige basis (minimum 1 keer per kwartaal) een overlegmoment met de werkgever (sociaal economie initiatief) met oog op evaluatie en begeleiding van de werknemer. Na de tewerkstelling geeft de arbeidstrajectbegeleider van het OCMW hulp bij doorstroom naar de reguliere arbeidsmarkt.
 
Via RESOC Halle/Vilvoorde werd de samenwerking tussen de lokale VDAB werkwinkel te Gooik en het OCMW van Lennik verbeterd. Dit betekent dat er op regelmatige tijdstippen een cliëntoverleg wordt georganiseerd. Tijdens dit overleg tussen VDAB en OCMW worden specifieke cliëntensituaties besproken, zodat er een betere opvolging kan zijn. Soms zijn er telefonische contacten tussen de werkwinkel te Gooik en het OCMW van Lennik. Via de site van Jobkanaal is er mogelijkheid om vacatures te zoeken voor specifieke doelgroepen (allochtonen, ouderen, arbeidshandicap…)
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
03 mrt 2012
Felix Merckx
Felix Merckx
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciƫle partners, advertenties en vacatures

archief