LENNIK - Herinrichting Assesteenweg (N285) en kruispunt Assesteenweg en Ninoofsesteenweg (N8) gaat voor grote verkeershinder zorgen

C21

LENNIK - Herinrichting Assesteenweg (N285) en kruispunt Assesteenweg en Ninoofsesteenweg (N8) gaat voor grote verkeershinder zorgen

Agentschap_wegen_en_verkeer
Repro EP

Op 23 maart starten de nutsmaatschappijen met de voorbereidende werken voor de herinrichting van het kruispunt van de Assesteenweg (N285) en de Ninoofsesteenweg (N8), en de herinrichting van de Assesteenweg tussen de N8 en de Negenbunderstraat. Die voorbereidende werken zullen met weinig hinder gepaard gaan.

Volgens de huidige planning zullen op 23 april de eigenlijke wegwerkzaamheden starten. Vanaf dat moment zullen enkele verkeersbewegingen omgeleid worden. Na de werken zal het kruispunt veiliger zijn, zal er minder geluidshinder zijn op de Assesteenweg, en wordt de Assesteenweg ter hoogte van de lagere school van Eizeringen een veilige schoolomgeving.
 
Nieuwe verkeerslichten op kruispunt Ninoofsesteenweg
Het kruispunt van de Assesteenweg en de Ninoofsesteenweg is een erkend gevaarlijk kruispunt. Om het kruispunt veiliger te maken, gaat het agentschap er nieuwe verkeerslichten plaatsen. Na de werken zullen er geen conflicterende verkeersbewegingen meer zijn op het kruispunt. Automobilisten die op de Ninoofsesteenweg rijden en linksaf willen slaan, zullen er een aparte groenfase krijgen.
 
Minder geluidshinder
Het wegdek van de Assesteenweg bestaat nu vooral uit betonplaten. In het kader van deze werken worden die vervangen door een wegdek in asfalt. Dat zal een aanzienlijk verschil maken op het vlak van geluidshinder. Het typisch klopgeluid van voertuigen die over de betonplaten rijden, zal voortaan tot het verleden behoren.
 
Bredere fietspaden langs Assesteenweg
Het Agentschap Wegen en Verkeer maakt de Assesteenweg ook veiliger. Het zal de rijweg versmallen en de fietspaden verbreden. Hier en daar zullen parkeerstroken die weinig of niet gebruikt worden, verwijderd worden. Op andere locaties zullen er parkeerstroken voor vrachtwagens bij komen.
 
Veiligere schoolomgeving in Eizeringen
Ter hoogte van de school van Eizeringen wordt een “poorteffect” geïnstalleerd: er komt plaatselijk een wegversmalling, die het verkeer doet vertragen. De bushalte zal voortaan op de rijweg zelf liggen, volgens de richtlijnen die het agentschap tegenwoordig toepast op wegen met een snelheidsregime van 50 km/u.
 
Herinrichting kruispunt Lombeeksesteenweg
Het Agentschap Wegen en Verkeer maakt van de gelegenheid gebruik om ook het kruispunt van de Assesteenweg met de Lombeeksesteenweg en de Negenbunderstraat veiliger te maken. Het kruispunt heeft nu een groot oppervlak, wat de zichtbaarheid niet ten bate komt. Om de zichtbaarheid te verbeteren, wordt het kruispunt verkleind. Er worden ook verkeerslichten op het kruispunt geplaatst.
 
Hinder
Bij de herinrichting van het kruispunt van de Assesteenweg en de Ninoofsesteenweg zal de aannemer ook op de rijweg van de Ninoofsesteenweg werken. Daartoe zal het verkeer afwisselend op de ene of de andere kant (rijrichting Ninove of Brussel) van de Ninoofsesteenweg rijden. Tijdens bepaalde periodes zullen er twee versmalde rijstroken beschikbaar blijven voor iedere rijrichting, tijdens andere periodes slechts één (per rijrichting). De werken zullen dus met aanzienlijke verkeershinder gepaard gaan, vooral wanneer het verkeer slechts over één rijstrook per rijrichting beschikt. Tijdens de spitsuren zal het verkeer op de Ninoofsesteenweg dan vertraagd verlopen.
 
Omleidingen
Om het verkeer globaal zo vlot mogelijk te laten verlopen, wordt het in enkele rijrichtingen omgeleid. Het verkeer vanuit Edingen/Gooik/Lennik zal nog steeds via de Assesteenweg de Ninoofsesteenweg kunnen bereiken (zij zullen dus nog altijd naar Brussel of Ninove kunnen rijden via de Ninoofsesteenweg). Ook het verkeer vanuit Ternat zal via de Assesteenweg steeds de Ninoofsesteenweg kunnen bereiken.
 
Welke verkeersbewegingen worden dan omgeleid tijdens de herinrichting van het kruispunt?
Verkeer dat van op de Ninoofsesteenweg (of vanuit bijv. Ternat) in de rijrichting van Edingen wil rijden, kan niet via de Assesteenweg rijden, maar wordt omgeleid via Onze-Lieve-Vrouw-Lombeek (Koning Albertstraat). Verkeer dat van op de Ninoofsesteenweg (of vanuit bijv. Edingen/Gooik/Lennik) in de rijrichting van Ternat wil rijden, kan niet via de Assesteenweg rijden, maar wordt omgeleid via Borchtlombeek (Kleemstraat – Kraanstraat).
 
Het zware vrachtverkeer (+ 3,5 ton) wordt tijdens de gehele duur van de werken omgeleid via Ninove, voor het zwaar verkeer in de richting van Edingen, en via de RO en de E40, voor het zware verkeer richting Ternat en Asse.
 
Het Agentschap Wegen en Verkeer faseert de werken zo efficiënt mogelijk, opdat de hinder beperkt blijft.
artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
22 mrt 2012
Felix Merckx
Repro EP
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Deschuyffeleer Godelieve | 14 sep 2021
Commerciële partners, advertenties en vacatures
Deschuyffeleer Godelieve | 31 aug 2021

archief