LENNIK² vindt weigering tot dringende budgetcommissie onbegrijpelijk

C21

LENNIK² vindt weigering tot dringende budgetcommissie onbegrijpelijk

Lennik_kwadraat_2012_p200
Repro EP

LENNIK² ontving de weigering van commissievoorzitter Willy De Waele (OpenVLD), op hun verzoek om binnen de kortste termijn de budgetcommissie samen te roepen. Aangezien hij op de gemeenteraad zelf de opmerkingen van deze fractie naar de commissie verwees, is deze stroeve weigering behoorlijk onlogisch en onverantwoord.

Als reden geeft hij op dat hij alleen het recht heeft om deze commissie samen te roepen, ofwel dat dit kan gebeuren op verzoek van het Schepencollege of 3 leden van de commissie. Het is om die reden dat Lennik2 beroep deden op de verantwoordelijkheidszin van de voorzitter.
 
Eric O, fra ctieleider: “Na Irina De Knop ontloopt nu ook Willy De Waele de verantwoordelijkheid om dringend tot een correcte begroting te komen, die vervolgens eindelijk door een meerderheid in de gemeenteraad kan goedgekeurd worden.  Ons constructief voorstel was een gelegenheid om uit deze impasse te geraken. Lennik² vraagt zich af of voor coalitiepartner Open VLD dan andere belangen spelen dan het welzijn van Lennik?”.
 
LENNIK² betreurt deze gang van zaken, en vreest dat het nu tot einde mei zal duren eer er opnieuw beweging komt in het budgetdossier. Dat is volgens Erik O te laat om een goede werking van de gemeente te organiseren.
 
Volgens de eerste berekeningen, rekening houdende met de niet-ingeschreven inkomsten en de niet-ingeschreven nodige uitgaven die LENNIK² opmerkte, geeft het aangepaste budget betere cijfers. LENNIK² vindt het verder uitstel door de OpenVLD dan ook volkomen onbegrijpelijk.

Van Willy De Waele, voorzitter van de gemeenteraad van Lennik kregen we volgend antwoord in verband met het niet samenroepen van de budgetcommissied:

"De heer Eric O, fractieleider van Lennik Kwadraat (Lennik 2000) heeft mij inderdaad op 5 april 2012 verzocht de budgetcommissie samen te roepen.
Dezelfde dag heb ik de fractieleider onderstaand antwoord gestuurd; op 7 april 2012 meldt de fractieleider, ik citeer: “Mijn fractie en ik nemen akte van je besluit, welke wij betreuren.
Goede morgen Eric,
Overeenkomstig artikel 46 § 1 van de gecoördineerde versie van het huishoudelijk reglement van de gemeenteraad (goedgekeurd door de gemeenteraad op 23 januari 2012) , wordt de commissie bijeengeroepen door de voorzitter op eigen initiatief of op verzoek van het college van burgemeester en schepenen oféén derde van de leden van de commissie;
 
De oproeping gebeurt ten minste 14 dagen vóór de dag van de vergadering, vermeldt de agenda en wordt naar alle commissieleden gestuurd via e-mail, op initiatief van de voorzitter verstuurd door de dienst Secretariaat. De agenda wordt eveneens bekendgemaakt aan de gemeenteraadsleden via het extranet.
 
Uw verzoek gaat uit van de voorzitter van de fractie - Lennik Kwadraat/Lennik 2000 - en niet van één derde van de commissieleden, zodoende kan de budgetcommissie op basis van dit verzoek niet bijeengeroepen worden.
 
De fractie van Lennik Kwadraat (Lennik 2000), die 2 juristen rijk is, is duidelijk niet in staat het reglement dat de bijeenroeping van de budgetcommissie regelt te eerbiedigen. Tijdens de gemeenteraadszittingen zijn zij trouwens altijd eerste om er mij op te wijzen dat ik decreten en reglementen dien te respecteren.
 
Voor de volledigheid wens ik er de aandacht op te trekken dat de collegeleden van de fractie Lennik 2000 en hun aanhangsel tot 3 maal toe de vergadering van het college van burgemeester en schepenen verlaten hebben bij de bespreken van de begroting 2012. Dientengevolge kon het college van burgemeesters en schepenen niet meer rechtsgeldig vergaderen noch beslissen en kon de begroting 2012 niet worden afgewerkt.
Deze houding heeft veel weg van het in brand steken van de eigen woning en dan maar de brandweer op te roepen".
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
09 apr 2012
Felix Merckx
Repro EP
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures
Roger Swalens | 04 apr 2024

archief