LENNIK - Internationaal Geuze & Kriek festival van het Pajottenland

C21

LENNIK - Internationaal Geuze & Kriek festival van het Pajottenland

Nacht_van_de_grote_dorst
Repro EP

Op vrijdag 27 april wordt voor de vijfde maal het internationaal geuze- en kriekfestival van het Pajottenland, beter gekend als de ‘Nacht van de Grote Dorst’, georganiseerd. Dit jaar kan men in Eizeringen topproducten degusteren van o.a. 12 producenten uit Brabant en Brussel.

De bezoekers kunnen doorlopend lambiek, geuze, kriek, faro, framboise en andere lambiekbieren degusteren.
 
De Nacht van de Grote Dorst wordt maar om de twee jaar georganiseerd. De vorige editie trok ruim 1.800 bierliefhebbers. Eén bezoeker op vier komt uit het buitenland. Dit jaar verwacht vzw Het Geuzegenootschap er nog meer want verscheidene touroperators en buitenlandse groepen hebben hun aanwezigheid al aangekondigd.
 
De deelnemende lambikbrouwerijen en geuzestekerijen van het Pajottenland en de Zennevallei zijn: Brouwerij Boon, Lembeek, Brouwerij Cantillon, Anderlecht, Geuzestekerij De Cam, Gooik , Brouwerij De Troch, Wambeek , Brouwerij 3 Fonteinen, Beersel , Brouwerij Girardin, Sint-Ulriks-Kapelle, Geuzestekerij Hanssens Artisanaal, Dworp ; Brouwerij Lindemans, Vlezenbeek ; Brouwerij Mort Subite, Kobbegem ; Brouwerij Oud Beersel, Beersel en Brouwerij Timmermans, Itterbeek
 
Het festival gaat van start om 19 uur. De toegang is gratis.
 
Gratis busdiensten op vrijdag 27 april
“Wij willen de Nacht van de Grote Dorst profileren als een verantwoord bierfestival. Daarom worden gratis bussen ingelegd tussen Eizeringen en de treinstations van Ternat en Denderleeuw. Op het kerkplein van Eizeringen zal er ook een taxistand zijn om de bezoekers aan een voordelige prijs veilig naar huis, hotel of b&b te brengen”, aldus Yves Panneels, voorzitter van het Geuzegenootschap.
 
 Meer info betreffende het festival en de gratis busdiensten: www.nachtvandegrotedorst.be
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
17 apr 2012
Felix Merckx
ep
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciƫle partners, advertenties en vacatures
Roger Swalens | 04 apr 2024

archief