N-VA en LENNIK² samen naar de kiezer

C21

N-VA en LENNIK² samen naar de kiezer

Editiepajot_lennik_nva_1_foto_merckx
Foto's © Felix Merckx
 
Editiepajot_lennik_nva_2_foto_merckx
Etienne Van Vaerenbergh (Lennik²) en Jasper De Bruyn (N-Va) ondertekenen de kartelovereenkomst. (Foto © Felix Merckx)
 

Etienne Van Vaerenbergh staat niet meer op de lijst
Bij de komende gemeenteraadsverkiezingen komt de N-VA en Lernnik² naar buiten met een gezamenlijke lijst. Lijsttrekkers worden Geert De Cuyper en Kristien Van Vaerenbergh. Etienne Van Vaerenbergh stelt zich niet meer verkiesbaar maar werkt volop achter de schermen.

De overeenkomst van dit kartel werd er officieel ondertekend door de voorzitters van beide besturen.
De complete lijst werd nog niet vrijgegeven, maar wel werden alvast enkele nieuwe kandidaten voorgesteld, die nog niet eerder bij lokale verkiezingen opkwamen. Zo is er Fried Ringoot (veertiger, acteur, presentator, bekend van de lokale praatshow Zedsjeraba, ‘PrietPraat’-animatie, het project School Zonder Pesten, en de recente theatervoorstelling waarin hij zijn eigen strijd tegen kanker als onderwerp neemt, een toonbeeld van positieve kracht); Viviane Tielemans (actieve vijftiger, heeft altijd in Lennik gewoond en voelt zich hier echt thuis, werkt bij een grote supermarkt, heeft groene vingers, en een hart voor de Lennikse landbouwers); Jasper De Bruyn (jonge twintiger, student, actief in jeugdverenigingen, voorzitter van N-VA in Lennik) en Christel O (veertiger, uit een in Sint-Martens-Lennik bekende familie, werkt bij de Europese Commissie voor Energie en Transport)
 
Beide partners in het kartel brengen een gelijkwaardig aantal kandidaten aan voor de lijst. Sommige mensen behoren tot beide groepen (aangezien LENNIK² – het voormalige LENNIK2000 – al langer bestaat dan de lokale N-VA-afdeling); andere medewerkers zijn ofwel lid van N-VA, of onafhankelijke Lennikenaren zonder (nationale) partijlidkaart.  Mandaten zullen worden toegewezen volgens het aantal behaalde persoonlijke voorkeurstemmen, zo wordt de democratische keuze van de kiezer het best gerespecteerd.
 
Ook de campagne en het verkiezingsprogramma worden samen uitgewerkt, de kartelpartners zullen na de verkiezingen samen één fractie vormen.
Omdat er veel op het spel staat over hoe de gemeente Lennik de komende tijd zal bestuurd worden, en omdat N-VA er voor het eerst opkomt bij gemeenteraadsverkiezingen, met dan nog een Kamerlid in de rangen, kwam nationaal ondervoorzitter van de N-VA Ben Weyts, dit startmoment ondersteunen.
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
20 apr 2012
Felix Merckx
Felix Merckx
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures
Roger Swalens | 04 apr 2024

archief