LENNIK - Handelaars Eizeringen leggen gezamenlijke parking aan om hoofd te bieden aan heraanleg kruispunt

C21

LENNIK - Handelaars Eizeringen leggen gezamenlijke parking aan om hoofd te bieden aan heraanleg kruispunt

Editiepajot_lennik_parking_foto_merckx
Foto © Felix Merckx
 

Voor de handelaars in de omgeving van het kruispunt van de Assesteenweg met de Ninoofsesteenweg in Eizeringen (Lennik) breken harde tijden aan. Als alles volgens plan verloopt, beginnen daar woensdag 2 mei de herinrichtingswerken en zij gaan duren tot op het einde van 2012. De handelaars op de Assesteenweg daar worden dan onbereikbaar. Om hieraan te verhelpen leggen zij op privégronden een parking aan die te bereiken is via de Ninoofsesteenweg.

Niet alleen het kruispunt wordt heraangelegd, maar ook Assesteenweg tussen de N8 en de Negenbunderstraat. (voor de volledige stand van zaken zie http://www.editiepajot.com/regios/14/articles/24384). De werken hadden eigenlijk al moeten beginnen op 23 maart, maar door problemen met de nutsleidingen werd het steeds maar uitgesteld.
 
Het kruispunt van de Assesteenweg en de Ninoofsesteenweg is een erkend gevaarlijk kruispunt. Om het kruispunt veiliger te maken, gaat het agentschap er nieuwe verkeerslichten plaatsen. Na de werken zullen er geen conflicterende verkeersbewegingen meer zijn op het kruispunt. Automobilisten die op de Ninoofsesteenweg rijden en linksaf willen slaan, zullen er een aparte groenfase krijgen.
 
De betrokken handelaars zijn de kinderopvang ’t Wonderhuis, dagbladhandel ’t Krokrantje, brasserie Sofie en het Millennium café.  Zowel de voertuigen die uit de richting Ninove als uit de richting Brussel komen mogen de Assesteenweg niet meer indraaien.
 
Jurgen Groeninckx van het Millennium Café: “Ik heb de eigenaar van de gronden benaderd en hij was akkoord voor het aanleggen van onze parking. Wij zijn de eigenaar van de gronden heel dankbaar dat alvorens hij er een Peugeot garage op gaat bouwen wij deze gronden mogen gebruiken en dat tot het einde der werken (eind 2012). Moesten we deze parking niet kunnen gebruiken zou het een ramp zijn voor ons. Iedereen hier vreest deze werken”.
 
De eigenares van dagbladhandel ’t Krokrantje vreest het ergst de werken. Zij moet het immers vooral hebben van het doorgaand vcrkeer, dat even blijft staan op de parking van de zaak voor het kopen van een krant. Dat zal nu niet meer kunnen.
 
Leen Walravens van kinderopvang ’t Wonderhuis heeft ook haar vrees. Zij vraagt zich af hoe de bus die de kinderen brengt er veilig zal kunnen geraken. Na afloop van de werken zal een deel van de huidige parking van ’t Wonderhuisje plaats moeten maken voor een afslag naar Brussel toe. Dat zal ook voor problemen zorgen het brengen en afhalen van de kinderen.
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
23 apr 2012
Felix Merckx
Felix Merckx
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures
Roger Swalens | 04 apr 2024

archief