LENNIK - Het Kasteel van Gaasbeek is genomineerd voor de Museumprijs.

C21

LENNIK - Het Kasteel van Gaasbeek is genomineerd voor de Museumprijs.

Editiepajot_lennik_kasteel_foto_merckx
Foto © Felix Merckx
 

De MuseumPrijs, een initiatief van het tijdschrift Openbaar Kunstbezit Vlaanderen en het advocatenkantoor Linklaters. beloont een Vlaams, Brussels en Waals museum met elk € 10.000.

Publieksvernieuwing en publieksbetrokkenheid zijn de belangrijkste selectiecriteria. Voor elk van de drie regio’s zijn vijf musea genomineerd. Het is nu aan de eindjury om de winnaars aan te duiden. Op 22 mei worden in het Museum van Elsene de winnaars bekend gemaakt. Meer informatie over de MuseumPrijs vindt u op www.museumprijs.be.
 
In het Pajottenland is het kasteel van Gaasbeek genomineerd. Over de motivatie lezen we het volgende:
 
“Net buiten Brussel middenin de glooiende heuvels van het Pajottenland, troont het Kasteel van Gaasbeek. De middeleeuwse burcht kende een bewogen geschiedenis en evolueerde van strategisch bolwerk naar riant buitenverblijf. Het huidige gebouw kreeg zijn romantische restyling op het einde van de negentiende eeuw dankzij de excentrieke markiezin Arconati Visconti. Zij richtte het kasteel in als museum voor haar enorme kunstcollectie en bespeelde het als historisch theaterdecor. De droomburcht die toen ontstond, heeft ook nu nog iets van een tijdmachine. Je dwaalt er door historiserende interieurs en ontdekt er wandtapijten, schilderijen, meubilair, beelden en andere waardevolle objecten. Het kasteelpark met zijn eeuwenoude bomen, vijvers, dreven, kronkelende paden en her en der opgetrokken historische gebouwen, vormt een gedroomde plek voor onthaasting. In het domein bevindt zich ook de unieke museumtuin, waar oude fruit- en groentesoorten gekoesterd worden”.
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
24 apr 2012
Felix Merckx
Felix Merckx
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures
Roger Swalens | 04 apr 2024

archief