LENNIK - Tijdelijk opnieuw twee rijstroken per rijrichting op de Ninoofsesteenweg (N8)

C21

LENNIK - Tijdelijk opnieuw twee rijstroken per rijrichting op de Ninoofsesteenweg (N8)

Agentschap_wegen_en_verkeer
Repro EP

Tijdens het bouwverlof zal het verkeer op de Ninoofsesteenweg in Eizeringen (Lennik) tijdelijk opnieuw beschikken over twee rijstroken in iedere rijrichting. Volgens de huidige planning zullen de werken beëindigd zijn tegen 28 september 2012.

Op het kruispunt  van de Assesteenweg (N285) en de Ninoofsesteenweg (N8is al een deel van de riolering geplaatst, zijn de boordstenen van de middeneilanden geplaatst en is een deel van de fietspaden uitgevoerd. Op de Assesteenweg (N285) zijn na de opbraakwerken ook boordstenen en fundering geplaatst en is er al een deel van de fietspaden uitgevoerd.

Vanaf 30 juli zal er op de Ninoofsesteenweg opnieuw slechts één rijstrook per rijrichting beschikbaar zijn.
De werken zullen normaal gezien definitief beëindigd worden op 28 september. In die timing zijn weerverletdagen (wagen waarop er niet gewerkt kan worden omwille van de slechte weersomstandigheden) gerekend. Als het tijdens cruciale fases langer dan verwacht regent, of als er zich onverwachte technische complicaties voordoen, kan deze timing nog opschuiven.
Omleidingen: verkeer van Ternat naar Brussel omgeleid via Wambeek De omleidingen blijven tijdens en na het bouwverlof dezelfde als tijdens de afgelopen weken:
Het verkeer vanuit Edingen/Gooik/Lennik zal nog steeds via de Assesteenweg de Ninoofsesteenweg kunnen bereiken (zij zullen dus nog altijd naar Brussel of Ninove kunnen rijden via de Ninoofsesteenweg).
Een belangrijke wijziging ten opzichte van de huidige situatie, is dat de eerste twee weken van augustus het verkeer vanuit Ternat enkel in de rijrichting van Ninove zal kunnen rijden. Het verkeer in de rijrichting van Brussel zal dan omgeleid worden via Wambeek.
Verkeer dat van op de Ninoofsesteenweg (of vanuit bijv. Ternat) in de rijrichting van Edingen wil rijden, kan niet via de Assesteenweg rijden, maar wordt omgeleid via Onze-Lieve-Vrouw-Lombeek (Koning Albertstraat). Verkeer dat van op de Ninoofsesteenweg (of vanuit bijv. Edingen/Gooik/Lennik) in de rijrichting van Ternat wil rijden, kan niet via de Assesteenweg rijden, maar wordt omgeleid via Borchtlombeek (Kleemstraat – Kraanstraat).
Het zware vrachtverkeer (+ 3,5 ton) wordt tijdens de gehele duur van de werken omgeleid via Ninove, voor het zwaar verkeer in de richting van Edingen, en via de RO en de E40, voor het zware verkeer richting Ternat en Asse.
Het Agentschap Wegen en Verkeer faseert de werken zo efficiënt mogelijk, opdat de hinder beperkt blijft.
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
09 jul 2012
Felix Merckx
Repro EP
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciƫle partners, advertenties en vacatures
Roger Swalens | 04 apr 2024

archief