LENNIKkenaren krijgen unieke Prins-kalender

C21

LENNIKkenaren krijgen unieke Prins-kalender

Prins-kalender_lennik_
Repro EP

De inwoners van Lennik vonden in hun brievenbus een heuse verjaardagskalender. De kalender is 'eeuwigdurend' en dus herbruikbaar, omdat hij niet gekoppeld is aan een bepaald jaartal, en valt op door zijn frisse kleuren en originaliteit. De titel is "Prins verjaardagskalender" - passend voor het jubileumjaar van PRINS, het monumentale bronzen Brabants trekpaard op de Markt in Lennik.

Voor elke maand is er een mooie foto, telkens genomen in Lennik, en een spreuk of vers. Soms zelfs poëzie over Lennik of het Pajottenland. De kalender is een eerbetoon aan het mooie landschap, de rijke geschiedenis en de terugkerende activiteiten in het bruisende Lennik.  
In elk maandoverzicht met 29, 30 of 31 dagen, staan al belangrijke data ingevuld en feestdagen (nationaal én lokaal), maar ook interessante weetjes uit de Lennikse oude of recente geschiedenis. Er blijft natuurlijk nog ruimte om aan te vullen met ieders eigen verjaardagen.
Zo kan men even stilstaan bij gebeurtenissen. Bijvoorbeeld op 13 juli toen in 1944 een Amerikaans vliegtuig neerstortte in Lennik. Of het spectaculaire nieuws van 28 augustus 1921: windmolen Tomberg valt om - twee doden. Of de laatste tramrit van de lijn Lennik. En de inhuldiging van Prins natuurlijk in 1992. Of de opening van het Kasteel van Gaasbeek als openbaar museum. Ook komt men bijvoorbeeld te weten in de maand november op welke dag de Lennikse brandweer werd opgericht - in 1890 ! Bekende Lennikenaren ontbreken evenmin: Jo Baetens, De Gronckel, Andreas Masius.
De laatste pagina is nog gevuld met nuttige (web)adressen en telefoonnummers. Echt een nuttig en leerrijk geschenk dus.
De kalender draagt het logo van de tot voor kort mysterieuze website LEVEN - LIEFDE - LENNIK (www.levenliefdelennik.be ), waar een secondenteller aftelt tot 14 oktober. Dit blijkt uiteindelijk een slogan waarmee de lijst N-VA – LENNIK² haar liefde voor Lennik wil aantonen
Deze week was, bij wet, de laatste week waarin politieke partijen nog "gadgets" (geschenken) mochten verspreiden.
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
13 jul 2012
Felix Merckx
Repro EP
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciƫle partners, advertenties en vacatures
Roger Swalens | 04 apr 2024

archief