LENNIK - Gouverneur schorst begroting 2012

C21

LENNIK - Gouverneur schorst begroting 2012

Heidi_elpers_2012_p200
Heidi Elpers (Ingezonden foto)

De Gouverneur van Vlaams-Brabant heeft het budget en het meerjarenplan van Lennik geschorst omdat de huidige meerderheid een begroting voorgelegd heeft met een fictief evenwicht of met een fictief batig saldo. Eerder had Heidi Elpers, CD&V fractieleider al een klacht tegen de begroting neergelegd.

Zij legde klacht neer tegen het besluit van de gemeenteraad van Lennik van 21 mei 2012 waarbij de meerderheid het meerjarenplan 2012-2014 en het budget 2012 goedkeurde. Zij verweet de meerderheid geen rekening te houden met een omzendbrief over het nemen van beslissingen juist voor de gemeenteraadsverkiezingen.
Heidi Elpers: “Naar aanleiding van mijn klacht ontving ik vandaag een schrijven van de Gouverneur waarin hij meedeelde dat hij het budget en het meerjarenplan 2012 schorst! Niet omwille van de studies want ooit in 2006 en 2009 heeft de gemeenteraad hierover een beslissing genomen.(Je kan je dan wel de vraag stellen waarom ze respectievelijk 6 en 3 jaar gewacht hebben om in beide dossiers iets te ondernemen, en dat er nu plots 4 maanden voor de verkiezingen een lening moet aangegaan worden om een studie te laten maken. Is dit behoorlijk bestuur ?”
De Gouverneur schorst wel omdat de huidige meerderheid een begroting voorgelegd heeft met een fictief evenwicht of met een fictief batig saldo. De begroting 2012 die de huidige meerderheid goedkeurde heeft geen rekening gehouden met het resultaat van de afgesloten rekening 2011 en hierdoor vertoont de begroting een fictief evenwicht op de buitengewone dienst.
Ook werd de begroting geschorst omdat van zodra de begroting van een politiezone definitief vastgelegd wordt, deze uitvoerbaar is. Aangezien Lennik geen enkele klacht ingediend heeft beschikt de politiezone Pajottenland over een uitvoerbare titel ten aanzien van de gemeente Lennik. De gemeente Lennik moest dus de dotatie aan de politiezone Pajottenland voor het jaar 2012 integraal inschrijven in haar begroting.
Heide Elpers: “Dit wil dus zeggen dat de huidige meerderheid haar werk mag overdoen. Op de laatste gemeenteraad van juni werd ons echter meegedeeld dat er geen gemeenteraad meer zal gehouden worden voor de verkiezingen. Indien ze een nieuwe begroting willen indienen moet er echter nog een gemeenteraad komen. Door het vele geruzie over alles en nog wat wordt Lennik niet meer bestuurd.r”
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
19 jul 2012
Felix Merckx
Ingezonden foto
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciƫle partners, advertenties en vacatures
Roger Swalens | 04 apr 2024

archief