LENNIK - Museumtuin van Gaasbeek erkend als absolute top in Vlaanderen

C21

LENNIK - Museumtuin van Gaasbeek erkend als absolute top in Vlaanderen

Editiepajot_lennik_moestuin_1__foto_merckx
Tania Coosemans, provinciaal directeur schenkt de plak aan Gert Verbruggen. (Foto's © Felix Merckx)
 
Editiepajot_lennik_moestuin_1_bis_foto_merckx
Foto's © Felix Merckx
 
Editiepajot_lennik_moestuin_2_foto_merckx
Foto's © Felix Merckx
 
Editiepajot_lennik_moestuin_3_foto_merckx
Foto's © Felix Merckx
 

In het Duitse Jüchen werden de European Garden Awards uitgereikt. De museumtuin van Gaasbeek was hierbij genomineerd door de internationale jury van de European Garden Heritage Network (EGHN) als één van de drie finalisten uit 150 parken en tuinen in Europa in de categorie ‘Restauratie, verbetering en ontwikkeling van historische parken en tuinen’, samen met het ‘Egeskov park’ in Denemarken en ‘Les jardins de la Château de la Chatonnière’ in Frankrijk. Winnaar werd het Egeskovpark.

Het ‘Egeskov park’ werd uitgeroepen tot winnaar onder deze drie genomineerden. Finalist zijn over heel Europa, van Finland tot Griekenland en de zo geroemde ‘Engelse tuinen’ achter zich laten, bewijst op zich het niveau van de Museumtuin in Gaasbeek. Het is dan ook zeer uitzonderlijk en de eerste maal dat een Vlaamse tuin uitgeroepen wordt tot finalist.
De Museumtuin van Gaasbeek verzamelt en presenteert groenten, kruiden en fruit, en toont de tuinkunst en -technieken van een eeuw geleden, toen de traditionele hoveniers- en fruittelerkunst in Vlaanderen tot de wereldtop behoorde. De tuin is uitgebouwd naar het voorbeeld van een kasteeltuin zoals die er rond 1900 uitzagen. Alle info op www.natuurenbos.be .
Provinciaal directeur Tania Coosemans overhandigen aan de lokale regiobeheerder en zijn ploeghet erediploma. De Museumtuin van Gaasbeek is gelegen in het domein Gaasbeek, Kasteelstraat 40 te 1750 Gaasbeek.
Op zondag 9 september zet de museumtuin zijn deuren open van 14u tot 18u. en kan men deze tuin van topniveau bezoeken. Thema dit jaar is ‘Groenten in de stad’. Op een oppervlakte van 10 m² werd een terrastuin ingericht met groenten en fruit. De bezoeker kan zo ervaren dat op een beperkte oppervlakte heel wat dagelijkse kost gewonnen kan worden. Daarnaast kan de bezoeker ook alles te weten komen over het snoeien van fruitbomen tijdens de snoeidemonstratie door Marcel Vossen.
Het Agentschap voor Natuur en Bos biedt gratis gidsbeurten aan voor groepen van 10 tot 40 personen. Open van dinsdag tot vrijdag om 10 en 13.30 uur, op zaterdag en feestdagen om 14 en om 16 uur en op zondag om 16 uur. Individuele bezoekers of groepen kleiner dan 10 pertsonen kunnen zich op zondag om 14 uur aansluiten mits reservatie. De museumtuin is enkel te bezoeken via reservatie (tel 02/454 86 33
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
07 sep 2012
Felix Merckx
Felix Merckx
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures

archief