LENNIK - Basisschool De Key in sportoutfit

C21

LENNIK - Basisschool De Key in sportoutfit

Editiepajot_lennik_de_key_1
Ingezonden foto's
 
Editiepajot_lennik_de_key_2
Ingezonden foto's
 
Editiepajot_lennik_de_key_3
Ingezonden foto's
 

Alle kinderen van de lagere afdeling van basisschool De Key werden uitgenodigd om in outfit van hun sport(club) naar school te komen. Op die manier wil de school in de week van de sport meewerken aan een actie die georganiseerd wordt door Bloso, de gemeentelijke sportdiensten en de Vlaamse sportfederaties.

Het doel hiervan is de Vlaamse sportclubs en hun werking gedurende deze week in de kijker te plaatsen. Scholen die leuke foto’s maken, kunnen via een bijhorende wedstrijd daarmee één van de 25 sportieve prijzenpakketten winnen.
Directeur Jean-Pierre Claeys beschouwd deze dag als een gelegenheid om iedereen, leerlingen en leerkrachten, nog eens extra in beweging te brengen. Door de leerkracht lichamelijke opvoeding werd er gedurende de ganse voormiddag voor een doorschuifsysteem met diverse sporten gezorgd.
Elke week krijgen de kinderen uit het normale lestijdenpakket 3 lesuren lichamelijke opvoeding op school.
De directeur, die zelf nog heel sportief is, is van mening dat kinderen zeker nog meer beweging kunnen gebruiken om te voorkomen dat ze te zwaarlijvig worden of geen gezonde conditie meer hebben.
Door tal van schoolse en buitenschoolse sportieve activiteiten wil de school vooral kansen bieden aan alle kinderen om regelmatig aan sport te doen en laat ze hen ook kennis maken met verschillende sportdisciplines.
Bij het begin van het schooljaar wordt er een sportkalender opgemaakt met een ruim aanbod, waaronder veldloop, voetbal, unihoc, ijsschaatsen, trefbal, dans en gym, badminton, netbal, en nog veel meer.
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
12 sep 2012
Felix Merckx
Ingezonden foto's
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciƫle partners, advertenties en vacatures

archief