Wat met de volmachten in LENNIK?

C21

Wat met de volmachten in LENNIK?

Verkiezingen_14102012_p200

Het kartel Lennik² - N-Va heeft de voorzitter van de kiesverrichtingen in Lennik een brief geschreven over het gebruik van volmachten in Lennik door bepaalde personen. Volgens dit kartel zou dit ook zes jaar geleden zo geweest zijn.

Anderhalve maand geleden wezen ze in hun tijdschrift op het feit dat tijdens de vorige gemeenteraadsverkiezingen een bepaalde partij stelselmatig standaard-volmachten ging ophalen bij minder mobiele Lennikenaren. Hierbij stelden ze dat een bepaalde kandidaat / kandidaten er ongeveer 100 hadden opgehaald en een andere groep 60. Er werd met de volmachten gestemd door mensen die de volmachtgever zelfs niet kende en die zelfs afkomstig waren uit gemeenten uit een uithoek van Vlaams-Brabant.
In hun schrijven vraagt het kartel nu dat zij toegang zouden krijgen tot alle volmachten die werden gebruikt tijdens bovenvermelde verkiezingen en dit voor alle stembureaus van Lennik. Graag zouden ze hiermee in kaart brengen van waar de volmachtdragers komen en eventueel hun band met de volmachtgevers.
De woordvoerder van N-VA - LENNIK KWADRAAT : "Ik stelde deze week vast dat men niet kan afstappen van deze praktijken. Men deelde mij mee dat een bepaalde zorgverstrekker en mogelijk ook anderen zo veel mogelijk volmachten trachten te bemachtigen of zelfs al hebben bemachtigd bij gepensioneerde Lennikenaren. Aan deze praktijk moet een einde komen. Het gaat niet op dat iemand zijn stembiljet kan laten invullen door iemand die men zelfs niet kent. Hiermee misbruikt men het democratische principe van het persoonlijk algemeen enkelvoudig stemrecht. Het geven van een volmacht aan één vertrouwenspersoon van eigen keuze, is een persoonlijke zaak, en bedoeld om het stemrecht van elke kiezer te helpen, niet het belang van een of andere kandidaat of partij”.
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
25 sep 2012
Felix Merckx
Repro EP
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciƫle partners, advertenties en vacatures

archief