LENNIK - LEF gaat naar verkiezingen met 11 punten

C21

LENNIK - LEF gaat naar verkiezingen met 11 punten

Verkiezingen_14102012_p200
Repro EP

LEF, de nieuwe partij in Lennik gaat met een reeks kleine projecten naar de kiezer. “Projecten die storende elementen in ons Lennik op een dikwijls eenvoudige manier oplossen en verhelpen gebruik makend van gezond verstand. Projecten die spek zijn voor onze Lennikse bek, betaalbaar en realiseerbaar”, zegt Eddy Warrand.

“Het zijn concrete én haalbare voorstellen waar het toekomstige beleid moet en kàn werk van maken. De programmavoorstellen van LEF zijn gebaseerd op gezond verstand, op gezond boerenverstand, zeggen ze bij LEF.
1. Financiële doorlichting om kosten te besparen. Er moet dringend een doorlichting komen van de gemeentekosten. Die doorlichting dient te gebeuren door een onafhankelijke instantie. Elke overbodige en ondoorzichtige kost moet nadien meteen geschrapt worden.

2. Subsidiëring. De bestaande gemeentelijke subsidies moeten minstens op het huidige niveau gehandhaafd blijven zodat de werking van de clubs niet in het gedrang komt.
3. Meer veiligheid met goedkopere brandweer. Het moet stoppen dat Lennik de volle pot moet betalen voor de vooruitgeschoven post in Tollembeek.  En zo kan er geld vrijkomen voor Lennikse initiatieven en kunnen ze in het eigen korps investeren waar nodig. Een nieuwe ziekenwagen misschien?
4. Tijd voor nieuw verkeersplan. Het huidig plan is 14 jaar oud. Een nieuw verkeersplan voor de eigen wegen dringt zich op.
5. Wegwerken van hinder door wegenwerken. Om te beginnen moet men tot een efficiënte coördinatie komen met Gewest en Provincie, opdat alles vlotter en vlugger kan verlopen en zonder overlast voor de omwonenden. Zelf kan Lennik ook veel. Waarom de betonblokjes die als paddenstoelen uit de wegen schieten en waar fietsers en voetgangers over struikelen, niet vervangen worden door goed zichtbare paaltjes? Waarom parkeerplaatsen afbakenen met mooie en dure arduinsteen als de parkeerder niet ziet tot waar deze mooie steen komt en er zijn bumpers op kapot rijdt? Dit alles kan veel eenvoudiger én goedkoper.
6. Meer ademruimte voor sportclubs
Lennik heeft altijd de naam gehad een sportgemeente te zijn. Die naam moeten ze hoog houden. Maar dat gaat niet door de sportverenigingen af te snijden van subsidies en ze te dwingen naar elders uit te wijken.
7. Bekwaamheidsproef bij aanwervingen
Moet over aanwervingen beslist worden door een onafhankelijke jury, zonder bemoeienis van het schepencollege? Het “ja” op deze vraag klinkt minder luid. Voor LEF is het antwoord zondermeer “ja”, zonder voorwaarden en verdere discussies.
8. Bouwpromotoren doen meebetalen voor huisvesting
Concrete afspraken tussen de Sociale Huisvestingsmaatschappij en de immobiliënfirma’s dringen zich  ten zeerste op. Zodat bouwpromotoren mee investeren in het mooie grondgebied dat Lennik hen biedt. Iedereen vaart er wel bij: de promotor met het beste aanbod, de gemeente die haar portemonnee minder moet bovenhalen en de Lennikenaar die droomt van een eigen en betaalbare woonst.
9. Renovatie verenigingslokalen door verkoop niet-gebruikte gebouwen
Gebouwen die maar één of twee keer per week gebruikt worden moeten verkocht worden. Met de opbrengts moeten veel gebvruikte lokalen opgefrist worden.
10. Snellere informatie via digitale snelweg
De organisatie van chatsessies moet overwogen worden, waarbij de inwoners en schepenen op bepaalde uren face-to-face kunnen communiceren. Tegelijk mag de “traditionele” informatie niet vergeten worden. Vele mensen lezen nog altijd graag “op hun gemak”.
11. Energiebewuste gemeente
De gebouwen verbruiken te véél energie. Energieaudits zijn nodig en nuttig. Deze zouden toelaten om op een efficiënte manier met energie om te springen én zo draagt ook de gemeente zijn steentje bij voor het milieu bovendien zal onze energiefactuur dalen
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
02 okt 2012
Felix Merckx
Repro EP
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciƫle partners, advertenties en vacatures

archief