LENNIK - Te weinig gehandicapten vinden weg naar de CRZ

C21

LENNIK - Te weinig gehandicapten vinden weg naar de CRZ

Editiepajot_lennik_folder_foto_merckx
Foto © Felix Merckx
 

De voorzieningen voor personen met een handicap willen de aandacht vestigen op het feit dat er in het arrondissement Halle-Vilvoorde te weinig personen met een handicap de weg vinden naar de Centrale Registratie van Zorgvragen (CRZ), de vroegere Centrale Wachtlijst. Daar willen ze aan verhelpen met de folder “Uw toekomst, onze zorg! De CRZ, wat is dat?”

Zij merken dat er opmerkelijk weinig personen uit het arrondissement Halle-Vilvoorde op deze lijst zijn ingeschreven. Deze achterstand is historisch en heeft verschillende mogelijke redenen.
De voorzieningen aangesloten bij het Regionaal Overleg Gehandicaptenzorg publiceren daarom een folder. Doel van deze folder: personen met een handicap aanmoedigen zich te laten registreren. De folder is gericht naar personen met een handicap maar is ook gericht naar hulpverleners, mutualiteiten, CAW,… met de oproep: geef de noodzaak om zich te laten registreren op de CRZ door.
Deze Centrale Registratie van Zorgvragen is nog te weinig gekend in het arrondissement maar is essentieel voor de ondersteuning of hulp voor de persoon met een handicap.
Aangesloten voorzieningen zijn: Ado-Icarus (Halle), Begeleid Wonen Hopperank (Asse), Begeleid Wonen Leuven, Begeleid Wonen Pajottenland, Centrum voor ontwikkelingsstoornissen (Brussel), De Berken (Overijse), De Kerselaar (Overijse), De Okkernoot (Vollezele), De Poel (Schepdaal), De Steenman (Halle), De Valier (Liedekerke), De Dorpel (Ninove), Eigen Thuis (Grimbergen), Gehandicapten en Solidariteit (Brussel), Handicap en ambulante begeleiding (Wezenbeek-Oppem), Het raster Thuisbegeleiding (Vilvoorde), Homevil (Vilvoorde), Huize Terloo (Bellingen), Klim (Dilbeek), Levedale (Wolvertem), Levenslust (Sint-Martens-Lennik), MPC Sint-Franciscus (Roosdaal), Ons Tehuis Brabant (Kampenhout), Zonnelied (Borchtlombeek), Zonnestraal (Lennik)
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
09 okt 2012
Felix Merckx
Felix Merckx
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures

archief