Nieuw college in LENNIK voorgesteld

C21

Nieuw college in LENNIK voorgesteld

Editiepajot_lennik_schepencollege_foto_merckx
foto © Felix Merckx
 

In de raadszaal van het gemeentehuis te Lennik werd het nieuwe college van burgemeester en schepenen voorgesteld. Naast burgemeester Irina De Knop zijn de schepenen voor Lijst Burgemeester (Open VLD) Johan Limbourg en Filip Van Ginderdeuren. Voor CD&V zijn dat Heidi Elpers, Yves De Muylder en Henri van Eeckhoudt.

De nieuwe ploeg legt de focus op de kerntaken van de gemeente. Ze wil de kwaliteitsvolle veiligheidsdiensten versterken, het onderhoud van wegen en fietspaden structureren en een stevig sociaal beleid voeren.
Lennik is het hart van het Pajottenland en dat wil de coalitie verzekeren door werk te maken van een mobiliteit die aandacht heeft voor een vlotte bereikbaarheid en leefbaarheid. Tegelijk wil het nieuwe bestuur van Lennik nog meer dan vandaag het handelscentrum van het Pajottenland worden en haar rol als dé onderwijsgemeente van het Pajottenland verder uitbouwen. Daarnaast wil het nieuwe bestuur een warm beleid voeren dat dicht bij de Lennikenaren staat. En waarbij veel aandacht is voor de inspraak van inwoners en dienstverlening. 
Belangrijke principes zoals een gebalanceerde taakverdeling tussen de coalitiepartners en homogene bevoegdheidspakketten met het oog op duidelijke aanspreekpunten bij de administratie, vormen de basis van de nieuwe bestuursploeg.
BEVOEGDHEDEN
Burgemeester Irina De Knop (Open VLD) is verantwoordelijk voor: politie en brandweer, interne zaken, burgerlijke stand en bevolking, informatie en promotiebeleid en financieën.
Heide Elpers (CD&V) wordt eerste schepen en heeft onder haar bevoegdheid: ruimtelijke ordening, stedebouw, wonen, landbouw, milieu- en energiebeleid, onthaal en integratie en de academie voor muziek, woord en dans.
Johan Limbourg (Open VLD) heeft werken en openbare ruimte, patrimonium, energiebesparing in gebouwen en erfgoed, gemeentelijk onderwijs, flankerend onderwijs en gezin en kinderopvang.
Yves De Muylder (CD&V) is verantwoordelijk voor mobiliteit, toerisme en ondernemen en feesten en plechtigheden.
De bevoegd heden van Filip Van Ginderdeuren (Open VLD) zijn vrije tijd (jeugd, sport, cultuur en bibliotheek), senioren en verenigingen, ontwikkelingssamenwerking, burgerparticipatie en rechtszaken.
Tot slot is er Henri Van Eeckhoudt (CD&V). Hij wordt OCMW-voorzitter en is verder bevoegd voor welzijnszaken en erediensten.
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
17 nov 2012
Felix Merckx
Felix Merckx
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures

archief