LENNIKs Kamerlid Kristien Van Vaerenbergh nieuwe voorzitter Kamercommissie Justitie

C21

LENNIKs Kamerlid Kristien Van Vaerenbergh nieuwe voorzitter Kamercommissie Justitie

Kvv1
Kristien Van Vaerenbergh de nieuwe voorzitter van de commissie Justitie van de Kamer. - Foto ingezonden
 

Vanaf 1 december wordt Kristien Van Vaerenbergh de nieuwe voorzitter van de commissie Justitie van de Kamer. Zij neemt de fakkel over van N-VA-partijgenote Sarah Smeyers, die voorzitter wordt van het OCMW in Aalst.
Met Kristien Van Vaerenbergh krijgt de commissie een waardige opvolger. Ze is reeds twee jaar full-time lid van de commissie en kent de dossiers door en door. Dit is belangrijk, want de commissie is vaak de enige plaats waar nog echt inhoudelijk gedebatteerd wordt over justitie. Het is ook de plaats waar de parlementsleden de minister van Justitie middels mondelinge vragen ter verantwoording kunnen roepen.
Van Vaerenbergh: “Ik kijk ernaar uit het voorzitterschap over te nemen. De commissie Justitie is een zeer diverse commissie. De ene dag debatteren we over de straffeloosheid en de problemen in de gevangenissen. De andere dag behandelen we wetgeving bijvoorbeeld over de aanpak van seksueel misbruik of schijnhuwelijken.”
Kristien Van Vaerenbergh is licentiaat in de rechten en advocaat. Sinds 2010 volgt zij als volksvertegenwoordiger de commissies Justitie en Herziening van de Grondwet.

 

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
30 nov 2012
Marc Sluys
Ingezonden foto
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciƫle partners, advertenties en vacatures

archief