LENNIK - Vier kunstenaars worden 24 uur opgesloten

LENNIK - Vier kunstenaars worden 24 uur opgesloten

Editiepajot_lennik_paard_1_foto_merclx
Foto's Felix Merckx
 
Editiepajot_lennik_paard_2_foto_merclx
Foto's Felix Merckx
 
Editiepajot_lennik_paard_3_foto_merclx
Foto's Felix Merckx
 

Wat krijg je als je 4 amateurkunstenaars 24 uur lang opsluit in containers met enkel recyclagemateriaal? Kunnen zij resultaat boeken? Hoe zullen ze de verschillende kunstvormen samenbrengen?  Dat zal te zien zijn in Lennik tijdens de Week van de Kunst.

Karine Callie, Guido Muylaert, Eric Van Uytven en Koen Deweerdt werden opgesloten in de befaamde kunstcontainers op de Markt.
Rond 17.45 uur komen zaterdag de kunstenaars - samen met het kunstwerk - uit hun geïsoleerde omgeving.
In 2014 is het terug de Week van de Amateurkunsten, WAK genoemd. WAK is een cultureel evenement met een rijke traditie. Jaar na jaar zetten immers meer dan 150 gemeenten hun schouders onder dit evenement dat een breder podium wil bieden aan de amateurkunstenaars.
Tot de brede groep amateurkunstenaars horen al die mensen die in hun vrije tijd artistiek actief zijn, al dan niet in verenigingsverband. Typisch aan de amateurkunst is dat die vaak leeftijd overstijgt en intergenerationeel is. Elke kunstenaar heeft uiteraard zijn eigen specifieke profiel; van sociaal dier tot kluizenaarstype, van traditioneel tot experimenteel, van schoorvoetend talent tot ambitieuze duizendpoot, van autodidact tot artistiek geschoold…
Het thema van de WAK 2014 is ‘De Groote Kunst’: Wat betekent kunst in oorlogstijd? En hoe reflecteert oorlog in de kunst? Maar eveneens ‘waarin is kunst groot’, ‘kunst met een grote en een kleine K’, letterlijk grote kunst, …
artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
02 mei 2014
Felix Merckx
Felix Merckx
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Sam Herremans | 15 mrt 2018
Commerciële partners, advertenties en vacatures
Marc Colpaert | 18 feb 2018
Godelieve Deschuyffeleer | 16 feb 2018
Marc Colpaert | 04 feb 2018

archief