LENNIK - Fire Observers in de States (Dag 2)

C21

LENNIK - Fire Observers in de States (Dag 2)

Editiepajot_lennik_fire_observers_maandag_14_okt_foto_tom_vierendeels
 

Vandaag is er de eerste verslaggeving over maandag. Door het tijdsverschil van 7u tussen België en Houston (als het hier 19u is, is het in Houston 12u ‘s middags) krijgt u de berichtgeving steeds de volgende dag. De tijden die vermeld worden zijn dus steeds in plaatselijke tijd. De reis verliep vrij vlot, ondanks een kleine vertraging door het mistige weer bij vertrek in Zaventem. Bij aankomst in Atlanta was de vertraging reeds weggewerkt.

De aankomst in Houston was wel met een kleine vertraging door een technische probleem met de loopbrug van het vliegtuig in Atlanta.
 
Op zondag twaalf oktober om 17u45 zijn onze Belgische brandweermannen aangekomen in Houston. Daar werden de wagens en de bagage opgehaald.
‘Ik rijd in een sjieke kar, een Dodge Grand Caravan, een echte klasbak’ Vertelt Carl met veel fierheid. Overnachten werd er gedaan in het Windgate hotel in Windham. Na installatie in de verzorgde kamers werd er gedineerd in een TGI Fridays. ’s Avonds deden ze zich nog te goed aan een flesje Budweiser tijdens het kijken naar een footballmatch.
 
Op maandag begon de stage. De Fire Observers werden door de PIO (Public Information Officer) van brandweer Houston opgehaald aan het hotel om 8u. Ondanks het zetten van de wekker ontwaakten ze reeds om 4u, dat zijn vijf uurtjes slaap, zelfs na 24u wakker blijven. Omdat conditietraining voor alles gaat heeft Carl met zijn kamergenoot Fred besloten om drie kwartiertjes te gaan zwemmen in het zwembad van het hotel.
 
Om 8u werden ze dan door Captain Homero Ponce-Lopez opgehaald aan het hotel. Na nog wat praktische zaken geregeld te hebben en een lunch werden ze toegewezen aan hun kazerne. De groep is ingedeeld in paren en zijn verdeeld over zeven kazernes van Houston.
Carl en zijn colléga Patrick (brandweer Nieuwpoort) bevinden zich in Station 46. Deze is gelegen in de achterwijken van Houston. ‘De criminaliteit tiert hier welig.’ weet Carl. Men vertelt dat Station 46 ook één van de drukste is met elke dag drie huisbranden.
In de kazerne huist een District Chief (officier), een Engine (autopomp), een Ladder Truck (ladderwagen), een Ambulance en een Squad (te vergelijken met een MUG).
 
Carl vond het ontvangst heel hartelijk. ‘Iedereen wou meteen alles weten over ons, over onze eigen dienst en over België. We kregen een rondleiding in de kazerne en we werden aan iedereen voorgesteld.’
 
Carl en Patrick mogen met alle voertuigen uitrijden maar voor de Squad en de Ambulance bedanken ze toch. Op een tijdspanne van vijf uur zijn de ziekenwagen en de Squad al zes keer uitgereden. Zelf zijn ze al mee mogen uitrukken voor een brandoproep. Onderweg werd alles echter geannuleerd omdat een autopomp van een ander station sneller ter plaatse was. 
 
Door inlogproblemen wordt de blog houston2007 niet meer geupdatet. De berichtgeving zal nu vooral gebeuren via de blog van Patrick: http://denpatten.skynetblogs.be 

DAG 1 zie: http://www.editiepajot.com/regios/14/articles/3743

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
15 okt 2008
Tom Vierendeels
Tom Vierendeels
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciƫle partners, advertenties en vacatures
Roger Swalens | 04 apr 2024

archief