LENNIK - Fire Observers in de States (Dag 3)

C21

LENNIK - Fire Observers in de States (Dag 3)

Editiepajot_lennik_fire_observers_dinsdag_15_foto_tom_vierendeels
 
Editiepajot_lennik_fire_observers_dinsdag_15_foto_tom_vierendeels__1_
Editiepajot_lennik_fire_observers_dinsdag_15_foto_tom_vierendeels__2_
Editiepajot_lennik_fire_observers_dinsdag_15_foto_tom_vierendeels__3_
Editiepajot_lennik_fire_observers_dinsdag_15_foto_tom_vierendeels__4_
 

Na een nacht en een dag zijn de Fire Observers al geacclimatiseerd in de nieuwe kazerne. Vanaf nu wordt er niet meer overnacht in hotel maar in de kazerne zelf. Een betere nachtrust hebben ze hier in alle geval niet. In de nacht van maandag op dinsdag kwamen er acht oproepen binnen. Wanneer dit gebeurt gaan alle lichten in de kazerne aan en klinkt er ook een luide sirene.

De eerste interventie van de dag was voor een ongeval met geknelden op de autostrade. Bij aankomst bleek het echter niet zo ernstig te zijn. In de gietende regen keerden ze terug naar de kazerne.
Iedere dag wordt er begonnen met koffie en een equipment check. De wagens worden buiten gereden, al het materiaal wordt uitgepakt en getest en de truck wordt gewassen. Daarna komt de role call, een soort briefing waarbij iedereen zijn dagtaak wordt toegewezen.
Na het middageten werd er nog twee keer uitgereden voor een bewusteloze persoon en een persoon die gevallen was. Beiden niets bijzonders en afgelast.
Nadien mocht Carl met zijn officier een ritje maken met de ladder, samen met zijn Captain.
Carl heeft een plaatsje gekregen bij het team van de ladder en Patrick bij de autopomp. Het grootste verschil is dat Patrick water heeft tussen hemzelf en het vuur en Carl niet. De mannen van de Engine blussen het vuur terwijl het team van de Ladder -de ‘truckies’- personen gaat evacueren en voor ventilatie via het dak gaat zoeken.
‘Er zijn verschillende soorten van daken en die vergen allemaal een andere aanpak in geval van brand”, heeft Carl geleerd.
Hierna werd er weer uitgereden voor er een verkeersongeval. ‘Een vrouw werd onwel in haar wagen en reed tegen een verlichtingspaal, onze taak bleef veelal bij medische hulp”, verklaart Carl.
Voor Patrick was er wel een lange interventie gisteren met een tankwagen die gekanteld was. Deze bevatte hydraulische olie. Er was geen lek maar de Engine bleef ter plaatse om de site te beveiligen tijdens het overtanken.
Voor de rest van de dag kwamen er heel wat oproepen binnen voor verkeersongevallen en medische bijstand.
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
15 okt 2008
Tom Vierendeels
Tom Vierendeels
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciƫle partners, advertenties en vacatures
Marc Sluys | 11 mrt 2024

archief