LENNIK – Campus Sint Godelieve bouwt aan de toekomst

C21

LENNIK – Campus Sint Godelieve bouwt aan de toekomst

Sint_goddelieve_1_gr_
Foto's Emile Devogeleer
 
Sint_goddelieve_1_kl
Sint_goddelieve_2_kl
Sint_goddelieve_2__grjpg
 
Sint_goddelieve_3_kl
Sint_goddelieve_4_kl
Sint_goddelieve_3_grl
 
Sint_goddelieve_4_grl
 

Sinds juni 2014 wordt de campus van de Gesubsidieerde Vrije Basisschool Sint Godelieve en het Sint Godelieve-instituut Secundair grondig vernieuwd. Op het domein aan de Palokenstraat en de Koestraat wordt er gebouwd aan een sporthal, refter en twaalf klaslokalen voor de secundaire school en een nieuw kleutergebouw, 2 klassen en een zorglokaal voor de basisschool en een polyvalente zaal.

Dankzij dit bouwproject zullen de leerlingen alle kansen krijgen om hun talenten ten volle te ontwikkelen , ze zullen opgroeien in een warme aangename schoolomgeving.
 Op 16 juni 2014 werd er gestart met de werkzaamheden, de aannemer sloopte een aantal bestaande container-klassen ( kleuterschool ) en paalfunderingen werden geplaatst.
Vanaf september 2014 startte de ruwbouwfase, na het gieten van de funderingsplaat. Deze ruwbouwfase duurde tot eind maart 2015. Nadien volgde de afwerkingsfase.
Op 17 december 2015 ondertekende de inrichtende Macht de voorlopige opleveringsdocumenten. Vanaf 18 december 2015 verhuisden de kleuterleidsters al hun materiaal naar de nieuwe klassen en op maandag 04 januari 2016 konden de kleuters hun intrek nemen in de nieuwe ruime klassen.
Het secundair onderwijs zal de nieuwbouw in fasen in gebruik nemen, na de krokusvakantie zal de sporthal volledig afgewerkt zijn, na de paasvakantie zal de nieuwe refter in gebruik worden genomen, en vanaf 1 september 2016 zullen alle klassen operationeel zijn .
 Omgevingsaanleg.
De omgevingsaanleg zal in eigen beheer, in fasen worden afgewerkt:
- deel 1 van de brandweg ( deel tussen basis en secundair onderwijs ) werd opgeleverd op 18 december 2015.
- deel 2 van de brandweg ( deel waar de huidige 10 paviljoenen van het secundair staan ) wordt aangelegd rond april-mei 2016 na het wegnemen van de paviljoenen en wellicht zullen dan reeds een deel van de leerlingen terechtkomen in de nieuwe lokalen.
- de aanleg van 85 parkeerplaatsen rond de campus wordt voorzien in 2017-2018.
- de aanleg van een speelplaats en sportterreinen komt als laatste aan bod. Om dit te realiseren moet eerst ook de oude refter worden afgebroken.
 Mobiliteit.
Door de werkzaamheden moest het mobiliteitsplan rond de school aangepast worden. De personeelsparking aan de Palokenstraat verdween en ook de bestaande halteplaatsen voor de schoolbussen en De Lijn dienden verplaatst te worden.
Personeelsleden konden parkeren op de terreinen van KFC Lennik, achter de bibliotheek, op het dorpsplein van Sint-Martens-Lennik en aan de sporthal.
De halteplaatsen voor de school- en lijnbussen werden georganiseerd in de Schapenstraat en de Doelestraat.
Na de paasvakantie 2015 werd de halve Schoolstraat ingevoerd op aangeven van de schepen van mobiliteit en de afgevaardigde van De Lijn. Dit proefproject wordt nog aangehouden tot het einde van het schooljaar, nadien volgt een definitieve evaluatie.
 De officiële opening van de gebouwen zal plaats vinden het weekend van 7 en 8 oktober 2016. Deze opening zal vooraf gegaan worden door “ kunst op schoolweek” in het secundair.
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
06 jan 2016
Emile Devogeleer
Emile Devogeleer
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures
Marc Sluys | 04 jul 2024
Marc Sluys | 29 jun 2024

archief