Een kwaliteitsvol verkeersbeleid in LENNIK?

C21

Een kwaliteitsvol verkeersbeleid in LENNIK?

Lennik_kwadraat
Ingezonden foto
 

 N-VA – LENNIK² is niet te spreken over het verkeersbeleid in Lennik. Zij hebben dat ook laten blijken tijdens een protest manifestatie “Sinds het aantreden van de OpenVLD-CD&V-meerderheid wordt het verkeersbeleid in de gemeente Lennik bepaald door ad hoc maatregelen die haaks staan op een politiek die de verkeersveiligheid/verkeersleefbaarheid nastreeft”, zegt de Lennikse oppositie.

Het vroegere bestaande mobiliteitsplan werd verlaten en niet meer verder uitgevoerd. Een nieuw mobiliteitsplan wordt aangekondigd en zal slechts binnen geruime tijd klaar zijn.

“Intussen wordt de ganse Lennikse verkeersinfrastructuur verknald door zonder overleg en ondoordacht verkeersingrepen uit te voeren die een voorafname zijn op ieder toekomstig mobiliteitsplan. De handelsversterkende maatregelen die in het verleden genomen werden, werden volledig teniet gedaan”, zegt de oppositie.

Typisch voorbeeld is dat de verkeersafwikkeling in het centrum gecompliceerder gemaakt werd, een veelvoud van verkeersborden geplaatst werden en het parkeerbeleid een aanfluiting is van ieder gezond en doordacht beleid.

“De Zone-30 wordt blijvend gedwarsboomd door de weigering de snelheidsbeperking af te dwingen in de centrumstraten. Daarenboven treft men aan de lopende band snelheidsbevorderende maatregelen die het doorgaand verkeer aanmoedigen in plaats van te ontmoedigen. Aldus werden de voorrangsregels in het centrum gewijzigd zodat iedereen kan vaststellen dat het doorgaand verkeer aangezogen wordt”, zegt de oppositie.

“Een conclusie dringt zich op: deze OpenVLD-CD&V-meerderheid heeft tegen alle gezond verstand in duidelijk andere accenten gelegd en heeft daarom veranderingen en wijzigingen in de verkeersafwikkeling doorgevoerd om zich af te zetten tegen de vroegere gevoerde verkeerspolitiek. Zo werd afstand genomen van de visie dat snelle razende wagens dienden ontmoedigd te worden in het centrum. Ook ieder voorstel van N-VA – LENNIK KWADRAAT dat de verkeersveiligheid wil bevorderen wordt stelselmatig afgewezen”, zeggen ze bij N-Va Lennik kwadraat. 

artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
21 jun 2016
Felix Merckx
Ingezonden foto
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciƫle partners, advertenties en vacatures

archief